Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

3szwbavt

Üdv nektek.40 kg Bronzhoz, aluhoz, indukciós olvasztót mennyiből lehet kihozni? 3x16-os óra elég lenne hozzá? Köszi a válasz(okat)

ncw4w5nca

Szia adren!

Én még nem építettem, csak most futom a köröket, a saját olvasztómhoz megszerezni a tudást.A tervek szerint egy 500A-es egyenáramú hegesztőgép lesz a táp, ami folyamatos üzem mellett is tud 300A-t. Ez még elmegy a 16A-os biztosítékról. A http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2013.04.03/pimi9%20img001%20-%20989778%20vbodi%20HE.jpg" TARGET=_fnew>Pimi9 féle rezgőkört akarom hozzá megépíteni,(kibővítve 500A-re) az anyagköltsége 35ezer körül van. Kell egy koncentrátor + munkatekercs 30EFt, hőszigetelő anyag 20EFt, Tégely 20EFt, burkolat + hűtőrendszer 30EFt. Eddig 135EFt az anyag, munkadíjat nem számolok mer én megcsinálom magamnak. 3-4százezernél kezdődik egy használható inverteres hegesztőgép. Így 5-6százezer a vége+ munkadíj.

Azért a tévedés jogát fenntartom [#nevetes1]

3szwbavt

elképesztő, ennyi pénzt mikor hoz vissza? mert oks, kényelem gyorsaság, de 40 kg bronz olvasztása mondjuk 5 ezer ft pb-ről, akkor 4000 kg bronz után jönne vissza az ára, vagyis 4000 kg-nyi szobor eladása után, ami mondjuk az esetünkben 10 év :-)
köszi a választ, akkor nem lesz még egy kicsit ilyenem...

ncw4w5nca

Én is csak azért agyalok rajta, mert a hegesztőgép adott, és "csak" a rezgőkört kellene pluszban finanszírozni.Ez acélok olvasztásához kellene. Minden esetre én bronzhoz gázüzemű léghevítős kemencét fogok építeni, annál jobb nem kell. Kerámia paplan szigetelésű kemence kombinálva egy könnyű szerkezetű léghevítővel teljesítményben nem sokkal marad el az indukciós kemencétől. Ha meg hozzávesszük az elektromos hálózat korlátait, akkor jobb a gáz!

3szwbavt

nna akkor jól gondoltam. már szürkevasat olvasztottam pb-vel.  
amúgy tényleg jobb egy sima gázégő mert pld ma is elment 2x az áram, és épp megy a gázos viaszveszejtéses ideiglenes szárítóm, 660 fok van benne, most ért véget a 22 órás égetés, holnap öntés bronz.

ncw4w5nca

Ha kész lesz, tegyél fel róla képet:)

3szwbavt

má kész van, épp olvasztom a bronzt.

3szwbavt

nem tudom hogy kell, itt valami url kodot kér.

PSoft

Olvasztárok!

Hátha érdekel valakit...
Lámpatestek bontásából,két ládányi,vastag,alu öntvény "hulladék".
Súlya,80-90Kg között van,20.000Ft-ot szeretnék kapni érte.
Csak személyes átvétellel,nem postázom.
Ha messzebbről jönnél a cuccért,benzinpénzzel,kicsit...játszhatunk.:)

Jah...és a cucc,amit kínálok: http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Elad%f3/2013.04.12/Alu%f6ntv%e9ny_hullad%e9k/" TARGET=_fnew>Alu öntvény "hulladék".

3szwbavt

a ládára vevővagyok!!!

ncw4w5nca

Átméretezed a képet 640x480-asra, feltöltöd a képfeltöltés.hu-ra képre rákattintasz jobb gombbal, és kiválasztod a kép megjelenítése. A hozzászólás panelen kép ikonra kattintva be tudod másolni A kép URL-jét. A kép a hozzászólásban látható:)

VighLajos

Próbáld URL-ként:
http://kep.psharing.com/801354.jpg " TARGET=_fnew>Adren öntése