Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Fémöntés házilag

Indította gaben, 2024 április 09, 16:27

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Te is öntöttél így?

54ip3ywec

Hali.
Még hozzáfűzném a gipszforma kiégetése fontos, mert ha nedves marad, kifújja a beleöntött fémet a gőz. Ezért is láthattad a videóban hogy kemencéből kivéve röktön öntenek bele. Ne legyen hideg, meg nedves, meg persze viasz sem maradhat benne.
Sajna a kis gázégő szerintem is lassan keveset olvaszt. Kollegám is pb+oxigén keverékkel olvaszt. Használhatsz kompresszor levegőt is ,az oxigén helyett.

ncw4w5nca

Én még nem , de még lehet hogy fogok:)

ncw4w5nca

Amiket én öntök, azok már túlnőttek ezen a technológián. Mármint méretben:)

frkdv6dyr

És milyen "primitíven" egyszerűen :) nekem leesett az állam.

ncw4w5nca

Igen sokszor a legegyszerűbb dolgok a legcélravezetőbbek:)

LittleSV

A Vbodi féle indukciós hevítőt nem lehetne nyílt láng helyett alkalmazni (már nem mintha olyanom lenne)?

ncw4w5nca

Talán az volna a legtökéletesebb.

ncw4w5nca

Vagy még lehetőség mikrohullámú sütőben is olvasztani http://www.youtube.com/watch?v=tEJwKhiRIUs" TARGET=_fnew> mint például itt!

ncw4w5nca

Ehhez tökéletes az otthoni mikró, csak mama meg ne tudja[#csodalk]

54ip3ywec

Indukciós olvasztó , az minden ékszerész és ötvös álma. Én is szeretnék egyet.

LittleSV

Vajon hány órás főzőprogramra volt beállítva? Jól látom hogy ytongba van faragva az öntő?  
Ytong, mikrosütő van itthon, szóval eddig ez a legközelebbi megoldás. Ha már egy nagy tömbbe tudnám olvasztani is (rész) megoldás lenne, a többit majd a cnc elintézi.

3vv2btrhv

Ez zseniális , de a fehér doboz az valószínűleg a lényeg . Én a kerámia szigetelőre tippelek , te ismered ezt az anyagot ?

ncw4w5nca

Valószínű kalcium szilikát vagy magnéziatégla. Lényeg hogy jó legyen a szigetelése,és bírja legalább 1200-1300°C-ig. de különben már láttam valami hasonló nálunk is, csak az mintha kerámiához lett volna. Majd próbálok rákeresni.

ncw4w5nca