Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Á, nem kell ám mindent elhinni neki!  
Az általánosítás veszélyes is lehet:
Azt állítani, hogy azért szőrös a felületem, mert kopott a szerszámom...Na ne!

[#boxer][#eplus2][#mf1]

4um5b65d

Megfogtál a kérdéssel.
Az egyik felére az a válaszom, hogy fene sem tudja, hogy jól bírja e. Alig használom ezt a csúcsot, csak épp ez került a kezembe.
A másik: fogalmam sincs hogy NDK-s csúcs e..
IAMU BLAJ CM4 STAS 7628-86 felirattal van ékesítve.

000000000

Ez nagyon jó! Jöhet még ilyen [#worship].

0,24-nél nyom a kés?

skwby94ub

Ha a kúp végéből kitekered a záródugót, és belenézel, siklócsapágyas?

skwby94ub

Csak tréfa volt... Hihettek a vén Laslienek!  
Nem csap be!

skwby94ub

Megvan még az E1N patronkészleted?

4um5b65d

Ha forgócsúccsal támasztod akkor le tudod szedni.
Ha megengedi az alkatrész felhasználási területe, akkor esztergáld le 50 hosszon 8-asra, majd 0-25-ig 4-esre és utána 25-50-ig szintén 4-esre. De 8-ról 4-re ne egy fogásból. Az utolsó fogás ne legyen több átmérőben mint 0,5-0,8mm.
A lenti kés alkalmas rozsdamentesre, de inkább nagyolásra. De az hogy hasonló egy kés, az nem garancia arra, hogy jó is lesz. Ez vagy a lapka dobozán van rajta vagy netről ki kell keresni a típusszám alapján, hogy mire való. Méretezéshez,fínom munkákhoz ezt a típust ajánlom.

http://www.kephost.com/images/wvsd3o6a7ulja3kj1v7h.jpg" border=0>

4um5b65d

Műgyanta/gumi dugó van benne, gyárilag. Menet nincs. Most ugrott be, hogy az ennél kisebb csúcsomat már szedtem szét, az olyan mint a magyar. Tűgörgős.

4um5b65d

Nincs ilyen szabály, hogy 0,24-nél nyom aztán azért szőrös. A szőrösödés legtöbbször a kicsi apró lapkasérülések miatt van, de lehet a nem megfelelő forgácsolási paraméterektől is.

4um5b65d

Az már nincs. Már valaki másnak a raktárkészletét bővíti. :)

000000000

Laslie köszönöm.
Holnap neki esek a tanultak szerint:-)
Még egyszer köszi !!!!

4um5b65d

Na ez viszont qrvára így igaz !
A forgácsolásban nagyon kevés a fixen rögzített dolog. Általánosítani nagyon nehéz.

Teaway

Kösz, megnézem.

4um5b65d

KoLaaaaaaaa !

A listádban bejelölt pofa az 200-as tokmányé ?
Magyar 200-nak nézem az adatok alapján.

sanyi84

Ezt akarták nekem eladni 130 ért:http://209.85.135.132/search?q=cache:R4XkMA9ngb0J:www.expressz.hu/gep-szerszam/femipari/hirdetes-19474908/+Trix+200&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu" TARGET=_fnew>a gép. Majdnem sírtam mikor megláttam, elkapott a szédülés, ajánlottam érte egy összeget, én is nevettem a tulaj is (aki rádásul nem szakmabeli). Szivem csücske az esztergagép, ez sajnos rettenetes állapotban volt. Én nem láttam benne fantáziát, céljaimra nem is felelt volna meg. Erről látom hogy enyhén szólva lelakott, egy mini esztergáról meg tudom legalább mire nem való de még az is többet ér ennél.