Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Én nagyobb dologra számítottam, hogy majd ott mindenfélét marnak, meg ilyenek, de csak pár gép volt és az is csak a levegőben dolgozott. Legalábbis én csak a rajzolós gépet, a habvágót meg a kis esztergát láttam munka közben. Meg persze végtermékek is ki voltak állítva.

Vásárolni való az volt bőven, de amit akartam, arról lemaradtam.

000000000

Sajnos nem tudtam elmenni. Sopron-Hatvan vonattal kereken 10e Ft lett volna. A felét beleadtam volna üzemanyagba, ha valaki ment volna a környékről, de sajnos nem jött össze...

skwby94ub

Kár hogy nem jöttél, jó lett volna találkozni.
Bevetetted már a satut? Hogy vált be?

4um5b65d

Jóska, nem nagyon látom, hogy írogatnád be a táblázatba a pofákat....
Tök üres még...

4um5b65d

A fogásmélység változása a felület minőségére.
Egy eredetileg lépcsősre esztergált tengelyt 1 fogásból végig esztergáltam.
Eredetileg jobbról balra haladva 10mm hosszonként a következők voltak az átmérők: 27,5 / 28 / 28,5 / 29 ....stb
A legkisebb , 27,5-ös átmérőre még rá vettem 0,5mm-ert és úgy mentem végig az egész tengelyen. Így lett egy 27 mm átmérőjű tengely. Jól látható hogy miként változik a felület.
- 900-as fordulat
- 0,2mm-es előtolás
- C45 anyag
- A kés csúcsrádiusza 0,8 mm

http://www.kephost.com/images/0y8vjzdkoiydclocs0s2.jpg" border=0>

4um5b65d

Az első mondatot találjátok ki, hogy mi akart lenni. Nem szabadott volna reggel bevennem egy fogalmazás gátlót. :)

skwby94ub

Hát persze, mert tegnap Hatvanban kerestelek, ma meg a kertet kell rendbe tenni- amennyit lehet.
De holnap megyek a műhelybe, és felmérem a helyzetet![#wave]

s7manbs8

"A fogásmélység különböző mértékeinek hatása a felület minőségére. " ? Laslikém ):(

4um5b65d

Van annál fontosabb dolog, mint hogy az ember a pofáját rendbe tegye ?? [#nevetes1]

4um5b65d

Te meg a bonyi tablettát vetted be. :)

"A fogásmélység hatása a felületre"

4um5b65d

Á, ez így sem jó...[#rinya]

s7manbs8

Most jöttem be a kertből az ásás után, agyilag még fitt vagyok.[#circling][#circling]

4um5b65d

Javítom a mondatot: A fogásmélység mekkoraságának hatása a felület tücsökvalagúságára.
Na ez már így jó lesz. :)

s7manbs8

Most fogtam fel mit mondasz, én tényleg bonyolítom a dolgokat mindig. Le kéne szokni valahogy, lehet napi 5 sör segítene ?

4um5b65d

Már úgy érted, hogy elhagyva az 5 sört... :)))