Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Nem, pluszba gondoltam, hogy mennyihez kell még hozzáadni, azt inkább nem részletezem. :)

skwby94ub

Ebben a pillanatban tettem rendbe a pofáimat egy pofa domoszlói valódi vörös borral...[#nevetes1][#pias][#finom]

4um5b65d

Bakker, itt mindenki vedeli az alkoholt ?
Csak én vagyok ilyen tesze-tosza ?
Most már biztos, hogy indulok a vizes pólós fórum józan esze versenyen...
:)

skwby94ub

Hogyan befolyásolja a fogásmélység a felületi minőséget?

skwby94ub

A tejnek a szagát sem bírom![#nyes][#nyes][#nyes]

000000000

Szerintem a kép magáért beszél!

skwby94ub

Laslie, érdekes leszúró késed van! SANDVIK?

4um5b65d

Nem-nem.  Vízkár !
De a Szendvicset sem vetem meg.. :))

Teaway

Hol találok nagyobb mennyiségben (mondjuk fél marékkal :) )olyan leszúrókést, hogy HSS-E 3/32x1/2x4"?
Ja, és hozzá való késtartót?

4um5b65d

Az előtolás hatása a felületre.
Anyag : 11SMN30+C (automata acél)
Fogásmélység 0,5mm (átmérőben 1mm)
Fordulat: 900
Csúcsrádiusz: 0,4
Kés: kissé kopott

http://www.kephost.com/images/9421l8bwv0rizr8tb3u4.jpg" border=0>

4um5b65d

Ha ugyanez a teszt nagyobb fogásmélységgel ment volna akkor a 0,2-es előtolásnál csillogó felületet eredményezett volna.
Érdemes megfigyelni, hogy 0,24-nél szőrösödik a felület, de 0,28-nál ezt elhagyja, igaz ott már jócskán durvább a felület, de optikailag sokkal egyenletesebb.
0,12-nél, meg hol ilyen hol olyan a felület. Ez attól függ, hogy egyenletesen töri e a kés a forgácsot, vagy hol töri, hol meg hagyja kicsit hosszabb spirálra tekerni.

000000000

Ez egy piszok jó prezentáció, nagyon tanulságos!! Ha van időd, csinálj még ezekhez hasonlókat. Szuper!![#eljen]

4um5b65d

Hát szerintem ne incselkedj a coll rendszerű pengékkel. Sokkal könnyebben találsz 12x2,5x100-as pengéket a Vaterán. Viszont ahhoz már szerencse is kell, hogy késtartóval együtt találj. Célszerűbb lenne ha szerszámüzletekben néznéd meg, ott biztos van penge utánpótlás. A 16 mm magasságú pengékhez könnyebb hozzájutni, talán érdemes lenne hozzá egy egyedi késtartót legyártani, ha a 16 sok lenne már a csúcsmagasságodhoz.

4um5b65d

Hát ezekből milliót lehetne csinálni.  
Feltételezem, hogy a 0,24-es szőrösödés nem jött volna létre, ha vadi új kést fogok be, vagy egy sokkal kopottabbat. Tehát ez megint képezhetné újabb tesztek alapját.

Evodiron

Ez nagyon jó, köszi, még ilyet Laslie!! [#worship][#wave][#nyes]