Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem nagyon tetszenek, sokat tanulok és érdekelnek.Köszi!

Evodiron

Kopott a késsel dolgoztál? Szégyeld magad! [#buck][#circling]
(Az jobban simít nem? Szóval akkor éles késsel milyen lett volna a felület?)

4um5b65d

Csak neked EVO.....

A fogásmélység változása a felület minőségére.
Egy eredetileg lépcsősre esztergált tengelyt 1 fogásból végig esztergáltam.
Eredetileg jobbról balra haladva 10mm hosszonként a következők voltak az átmérők: 27,5 / 28 / 28,5 / 29 ....stb
A legkisebb , 27,5-ös átmérőre még rá vettem 0,5mm-ert és úgy mentem végig az egész tengelyen. Így lett egy 27 mm átmérőjű tengely. Jól látható hogy miként változik a felület.
- 900-as fordulat
- 0,2mm-es előtolás
- C45 anyag
- A kés csúcsrádiusza 0,8 mm  

http://www.kephost.com/images/0y8vjzdkoiydclocs0s2.jpg" border=0>

skwby94ub

Nahát! Hogy mennyire hasonlít a SANDVIK-ra!
A ki hamis!

4um5b65d

[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#mf2]

000000000

Sziasztok,új vagyok itt.
Az a helyzet,hogy "örököltem" egy forgácsolóműhelyt,és próbálkozom az esztergálással (eredetileg géplakatos vagyok)
több kevesebb sikerrel(inkább kevesebb)
Nem tudok szép felületet elérni rozsdamentes anyagnál.12-es köracél.Vagy ilyen nagyon sok szög lesz belőle,vagy úgy néz ki,mintha "elkenődne"az anyag.
Egyáltalán mekkora fordulaton essek neki?
Köszi a választ előre is.

4um5b65d

Néhanapján, úgy évente egyszer kétszer, pont olyan módon pattan le egy aprócska darabka a lapkából ami nem eredményezi azt, hogy nyomjon a kés, viszont egyes anyagoknál olyan tükrös felületet kezd csinálni a sérült kés, hogy csak na. Volt olyan, hogy már-már azon gondolkodtam, hogy elpostázom SECO-éknak, hogy ilyen lapkát csináljanak... mert sokkal jobb lett lepattanva a lapka mint eredeti állapotában...

Evodiron

[#crazya]
Nem azt mondtam, hogy ugyan azt, hanem, hogy hasonlót. [#idiota]

skwby94ub

Jól bírja az NDK-s csúcs?

Evodiron

Szia!
Pont jókor jársz itt, Laslie épp az előbb rakott fel minta esztergálásokat a felület változásókról. :)

skwby94ub

Hány db-ot kell belőle gyártani?

4um5b65d

Üdv köztünk...

kb 900-1200-as fordulat, de jócskán függ a rozsdamentes fajtájától.
Elsősorban ne a fordulattal foglalkozz, mert nem azzal lesz a bajod, hanem a késsel.
Illetve, ha a tokmánypofád eleje nem szorít rendesen, vagy ha nagyon kilógatod az anyagot.
Fényképezd le makróban a késedet.

4um5b65d

Nem! Azt mondtad, hogy ilyet....
Bakker ha bemész a boltba és azt mondod, hogy ilyen csokit kérsz akkor nem szabad, hogy Boci csoki helyett sport szeletet adjanak.. :))

000000000

Laslie
Köszönöm.
Hasonló kést használjak a rozsdamenteshez,mint a lentebbi képen látható?
12-es anyagot le tudok szedni 4-es ig,kb.50-es hosszban,vagy felejtős?

Evodiron

Na jó, igazad van, gondolkodtam is, hogy mit írjak, és bíztam benne, hogy majd nem lesz a fejemhez vágva, hogy azt kaptam amit kértem. :D

Akkor: Laslie ha ráérsz léci csinálj még ehhez hasonló összehasonlító kísérleteket. :D Köszi!