Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

http://www.youtube.com/watch?v=bU5ETB2YHCE&feature=PlayList&p=B434936347626D66&playnext=1&playnext_from=PL&index=13" TARGET=_fnew>Brian Bromberg basszuson penget

Emnek a fickónak ajánlom figyelmedbe az "I'll remember April" című számát, amit előad, a jazz24.org lapon hallhatod, ha kicsit türelmes vagy, az egy szlamot játszik, de hogy ...

Itt is a többi, pl. a Lee Ritenour fickó is Marcus Miller, stb. nek a játszó társa.

skwby94ub

Mi van- hát senki se' esztergál?

j99i206if

De. Én tegnap. Végre itt a jó idő, és időm is volt. Z-tengelyhez faragtam vezető rudakat. Két pneumatikus henger dugattyúrúdját esztergáltam le 14,3mm-esre, utána maszek szupportköszörűvel 300mm hosszon köszörültem 14mm-esre. Ismeretlen anyagminőség, automatajellegű acél lehet (a forgácsképződéséből itélve), mindazonáltal nem éppen jól forgácsolható (nem tennék be képet az esztergált felületről [#eplus2] ).

skwby94ub

És hogy sikerült a köszörülése?

j99i206if

Az elég jól. Teszek majd be képet. Ezt a gépet még évekkel ezelőtt építettem, a hátsókéstartó helyére lehet feltenni. Teljesen az itthon és a melóhelyen fellelhető lomokból készült, de már látszik mik a problémái, így át kell majd építeni. A köszörüorsót egy mosógép motor hajtja közvetlenül. Ez így gyenge, és kisfordulatú. Azonkívül durung, és nem fér el így kisebb átmérőknél már beleütközik a szegnyeregbe, emiatt korlátozott a köszörülhető hossz. Digi tolómérővel mértem 1-2 század átmérő különbséget mértem, majd előkerítem a mikrométert és megmérem úgy is.

KoLa

Szia Jóska!
Itt jegyezném meg, ha már szóba hoztad a köszörülést, hogy - Te egy igen precíz gépész ember vagy !!!
Ugyanis - ez már mindenkinek szól!- Jóska barátunk, bár kicsit késve érkezett a hatvani talira , de hozott mutatóba [#taps][#wave]egy olyan edzett köszörült főorsót amit 1 mikron pontosságúra készített és be is mutatta ! Gratulálok![#eljen][#eljen][#eljen]

279nwbpsa

És ha nem tévedek,ez az orsó az enyém!Köszönet érte Jóskának![#worship]

skwby94ub

Köszönöm, de semmi különös- csak szeretek köszörülni. Kell hozzá egy jó gép, jó mérőeszköz,
jó szerszám, jó anyag, és még néhány apróság...
De a rönkhasító kúpod is szenzációs volt!
Ahhoz meg én gratulálok Neked!
És a saját építésű profi CNC esztergádhoz!
[#integet2][#eljen][#wave]

j3rx6bsjd

Lehetne erről a főorsóról felrakni egy képet?
Nagyon kíváncsi lennék rá hogyan néz ki.
Sajnos a hatvani talin nem győztem kivárni Jóskát,így nem láttam.

skwby94ub

Igen, a Te főorsód... Amit elfelejtettem mondani:
egy darabból készüljön hozzá a csapágyház, úgy nem feszülnek a csapágyak.Üdv![#integet2][#wave]

279nwbpsa

Én is úgy gondoltam,hogy olyan készül hozzá.
Sajnos,most ezt a csap. ház készítést egyéb elfoglaltság miatt odáznom kell,de mielőtt bevenné nagyon a műhelyszagot,azért meglesz. :)

279nwbpsa

Csinálok róla fotográfiát.Viszont most nem megy egyből,mert a telefonom akkuja kipurcant.
Azért a héten valahogy összehozom a dolgot.

KoLa

Mire észbekaptam eltelt egy óra és csak nézegetem hallgatom ezeket a kellemes muzsikákat ! már régen nem ott járok ahova linkeltél de nagyon jó! köszi!!![#taps][#taps][#taps]

KoLa

Na ne túlozzunk! ez a rönkhasító nincs köszönőviszonyban semmiféle pontos munkával kivéve az elkészítés folyamatát amikor is megtapasztalhattam a cnc programozás és a gép ,valamint a vezérlő eszközök kordinált munkáját, ami egyben tükrözi a programozó hibáit is, tudod az egyik a két bekezdésből kisebb mélységű lett!!![#falbav]de a következőnél már korrigálom!

4um5b65d

Kola - Jóska

Ti most aztán jól kifényeztétek egymást...
[#nevetes1][#nevetes1]