Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Tudod! a személyes találkozás varázsa[#eljen]

skwby94ub

Laslie, ha eljöttél volna, és találkoztál volna egy határon annyi értékes emberrel - most másként látnád. De hát győzött a lustaság...
Késő bánat!!!
[#pias][#puszi][#szeret][#integet2][#integet2][#integet2]

skwby94ub

Túl szerény vagy!!! Van ott néhány buktató...
Fűrészmenet...kúpos menet...két bekezdés...0-ról induló menet...
változó menet-dőlésszög...gép igény...
Ez külön-külön is szép feladat. Így komplexen meg- csemege![#eljen][#eljen][#eljen][#wave][#wave][#wave]

4um5b65d

Dehogy lustálkodtam én....
Amíg Ti jókat buliztatok addig én robotoltam...
:))

D.Laci

Ott volt Laslie, csak nem várt meg téged!
Én beszéltem vele, még a tárcámat is lenyulta 100.000ft- val.... :)

000000000

szia laslie.jok az általad prezentált oktato anyagok,a képek alapján láttam hátso késtarto az E2N-eszt volt vagy erededi TOS?

4um5b65d

Nekem bejött ez a találkozó, jól kerestem vele.
Már vagy 15-es jelentkeztek a tárcájukért, de még senki nem tudott rá választ adni, hogy miért hord magánál egy női tárcát , benne a 100 ezerrel és a smink készlettel ? :))

D.Laci

100 ezerért bevalok bármit! :)

4um5b65d

Jól látod ez egy E2N-es gépé, csak meg lett magasítva, hogy a TOS-hoz jó legyen.  
Szereztem belőle anno 3db-ot, így fixen benne hagyhatok pár kést amit sűrűn használok.
Jó vele dolgozni, mert nagyon hamar felrögzíthető a gépre az excenterével. A TOS-nak csavaros rögzítésű a hátsó késtartója és nóniusz is van rajta. Azzal rabolni is lehet az anyagot, míg a kicsi E2N-esé inkább a finomabb munkákra jó.
De mindenképp nagyon hasznos dolog.

000000000

még lenne kérdésem a TOS-al kapcsolatban,dolgoztam én is sv-én, használtunk rajt menetűtkőzőt csak már nem emlékszem műkődésére,neked van-e.

4um5b65d

Nem láttam még ilyet TOS-hoz.
Nem is igazán tudom mire gondolsz ?
Feltételezem ez nem gyári tartozék lehet, esetleg extraként lehetett régebben rendelni hozzá ?
Mit csinált pontosan a szerkezet ?

000000000

szerkezet hasonlit egy hagyomanyos hosszűtkőzőhőz ,annyi kűlőnbséggel hogy az irányválto kapcsolo tengelyel volt ősszekőtve,műkődés kőzben hosszan neki ment az űtkőzőnek ezáltal irányv.kar űres helyzetbe kerűlt.Nemtudom hogy gyári tartozék lehet,vagy csak valami maszek gyártas.

4um5b65d

Ja értem a lényegét, bár nekem nagyon furcsa lenne, ha kikapkodná az "automatika" a kezemből a kapcsoló kart. Ha már ilyenen töröd a fejed akkor egy érdekesen teljesítő készüléket javasolnék figyelmedbe. HJózsi tett fel annak idején a könyvtárába egy menetvágó segédberendezést. Jóval bonyolultabb, mint amiről írsz, de van egy érdekes szolgáltatása. A menet vég tökéletesen beállítható, ha odaér akkor kiemeli a kést és megállítja a kés további előre haladását. A kés és az egész szánszerkezet külön életet él. A kés áll annyi ideig, míg irányt váltasz, de a szánszerkezet megy tovább, míg meg nem érkezik az irányváltás. Persze ha nem váltasz irányt akkor a kés is újra elindul, követve a szánt.

000000000

Kőszönőm  a leirást.Amikor menet vágas volt a téma,láttam a menetvágo berendezésről a képeket.

skwby94ub

Persze, látom amint kényelmesen hátradőlsz a széles fotelben, veszel egy forró méregtelenítő lábfürdőt, miközben jobb kezedben egy korsó habos, pincehideg tej. Hallom, hogy a háttérből halk szerájzene  szűrődik át, és előtted a félhomályban egy fátyolba burkolózó karcsú női alak-lágy táncot lejt!
Ezt nevezed robotnak???