Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

vbodi, Lámpás, svejk
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Tehát felejtsem el, hogy a frekiváltóról bekötöm a gép kapcsolójába a 3x230-at, mert nem célszerű a motor és e közé kapcsolót tenni. Azaz kerüljem meg az egész villamos részt (mágneskapcsolókat, biztosítékokat, mindent...), a frekiváltóról a fázist közvetlenül a motorra kössem? Azt hiszem a frekiváltóval is lehet forgásirányt váltani... A szivattyút pedig segédkondival 1 fáziról hajtom.
Jól gondolom?

KoLa

Szia Jóska! itt vannak az adatok
Átm 60mm,
menetemelkedés 6mm
bekezdések száma 2
zsinórmenet
kezdő átm 4mm
kúpszög 20 fok
Menethossz 150mm
anyag C 45
fordulat 120
a menetvágás ideje kb 20 perc  
Kíváncsi vagyok hogy egy profi gépen mennyi idő lesz?

KoLa

Leslie! szerintem jók ezek a képek!
Gondolom le volt csukva esztergáláskor a báb! bár én már használtam nyitva, hosszú tengelyek központozásához hogy haladjon a dolog!csak nem csapágyasat.[#wave]

4um5b65d

[#falbav][#falbav][#falbav]
Naná, hogy le volt csukva..... :)))

KoLa

az lemaradt hogy kézi köszörülésű gyorsacél késsel és forgácstörővel és hűtéssel!

gorbi

Szervusz ez egy EAN 170/1000 gép, nekem van gépkönyvem hozzá. De van a 340/1000 tipushoz is.
Van összeállítási rajzom a lakatszekrényről, és a főorsóról is, de ezek méreteket nem tartalmaznak.

skwby94ub

KOLA! Köszönöm! Teljesen be vagyok sózva...Itt ez a Húsvét.. El tudok-e szökni? Na, majd meglátjuk... Talán ha róka lesz a kertben?

4um5b65d

Hát az tuti, hogy én sem nézem a húsvéti TV műsort....
Fogom a két tojásomat és leballagok vele a műhelybe.
:)))

skwby94ub

Akkor majd kitalálok valamit...

KoLa

Hát már láttam egy pár rókát én is, nem voltak valami szépek!!!:)))

4um5b65d

Ne igyááááá, akkor nem rókázol...[#nevetes1][#nevetes1]

KoLa

A tejtől vót:)))

4um5b65d

[#nyes][#nyes][#nyes][#taps][#taps][#taps][#eljen][#eljen][#eljen]

000000000

gorbi
Köszi az azonosítást! Írtam emailt.

svejk

Ez egy mai szerzemény, http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/MAHR%20005.jpg" TARGET=_fnew>MAHR mérőóra.
Amit látok rajta hogy 1 mikronos és 7 köves a csapágyazás :)
Érdekessége hogy benyomáskor csillapítva megy jobra a mutató.
Min lehetett ez, és mi lehet a jobb oldali állítócsavar?
Egy állítócsavarnak a helye baloldalt is van, azzal a mutató baloldali végállását lehetne beállítani.