Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Mennyi ideig tartott a pofa köszörülése?

skwby94ub

Hát ez egy új gép-nem? Akkor hogyan lehet benne olajsár?

skwby94ub

Nincs tehened? Akkor hogy tudsz annyi tejet inni?

4um5b65d

Van kecském.... :)))

skwby94ub

Ez komoly? Annak finom teje van, és az aludtteje
fenséges!!!

4um5b65d

Azt tanúsíthatom...
Éppen ezért fejek alvó kecskéből... :)))

skwby94ub

Minden ilyen gondod megszűnik,ha kidobod a váltót, átszereled direkt hajtásra, és teszel rá egy frekiváltót. Még a zajszint is csökken!

skwby94ub

Na, most már tényleg nem tudom, mikor beszélsz komolyan. Nincsenek cseh felmenőid?

4um5b65d

Soha... :)))
Én városi legény vagyok, kecskét csak az állatkertben láttam....
Amúgy Degecen születtem, ezért mondják rám azt sokszor hogy "degeci" vagyok :)))

s7manbs8

Ahhoz képest hogy városi vagy, TV-d nincsen ? Abban is vannak kecskék, sőt ökrök, majmok is, néha elég sok. [#circling][#circling]

4um5b65d

Ha már itt a frekiváltóról esett szó.....
Ha gondolnék egyet és a dobrevolver gépen levő 1400/2800 fordulatú dahlander motort levenném a mechanikus áttétel láncról és direktbe kötném a főorsóra és egy frekiváltóra kötném akkor alacsony fordulaton milyen nagyságrendű nyomaték csökkenéssel számolhatnék ?

4um5b65d

TV-m van, de a TV-ben még nem voltam... :)))

000000000

20 perc kb.
A furatban valami fekete anyag volt, ez lehetett kosz, tömítőanyag, festék vagy bármi más (nem másztam utána az olajba)
Az olaj Kb 1 éves volt és még jól nézett ki, de az eredeti Kínai massza néhány hónap után már elég használtnak tünt és televolt fémforgáccsal
Sajnos ezt a furatot csak a főorsó kiszerelése után lehet kitakarítan.
Az első csapágycserénél nem takarítottam ki.
2005-ös a gép és napi használatban van.
Ez Kínai barkácsgép évben számolva 30 év[#eplus2]
A fogaskerekek kopása minimális, valószínű, hogy a forgácsok a megmunkálás maradékai.http://cnctar.hobbycnc.hu/Autotec/feluj2.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Ha van olyankezső mint amilyen én vagyok ezen a téren, el ne kövesse azt a hibát amit én!
Kiderült hog ymiért darálódott le a kis 550-es ASSIST PRO esztergán az előtoló közbetétkerék.

Egyszerűen az előtoló orsó végén lévő anyából kijött a fixálásához használatos hernyócsavar, igy közelebb tudta magát húzni a hátsó előtolóorsó-csapágyhoz az anya. Nem is csak közelebb, hanem rendesen ráhúzta magát. Igy megszorult az orsó.
Szerencsére ma a nagy szétszereléskor ezt is megtudtam és időben rendbetettem.

Végre egyszer végicsináltam egy attételmódosítást/kerékkészlet cserét is ahhoz, hogy menetet tudjak vágni.

Evodiron

Ezek a kínaiak milyen hanyagok! Nekem az olcsó tolómérőben voltak gyártási maradékok, egy kis forgács, egy kis köszörűpor.... [#vigyor]