Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Laslie, merre vagy helyileg?

4um5b65d

A Pláza és a vásártér közelében.
A többit magánban...

000000000

Egy pillanatfelvétel a hosszadalmas munkáról.

http://cnctar.hobbycnc.hu/deguss/eszterga/hantolas.jpg" border=0>

Írták itt régebben, hogy milyen jó a hántolás, régi gépet újjá lehet varázsolni. Aki belevág ebbe a munkába, és be is fejezi, az megérdemli, hogy jó gépe legyen.

Hamarosan következnek képet az értékekről. Hántoló élgeometria, és amennyire lehet, majd leírom saját tapasztalataimat, a technikát. Volt olyan szerencsém, hogy nekem megmutatták, mondhatni van benne egy kis jártasságom. (ezért is tart már 2 hónapja).

A felmerülő kérdéseket szívesen megválaszolom, tanácsokat pedig elfogadok.

000000000

Gratula a türelmedhez és a kitartásodhoz!

4um5b65d

Remélem a gép hossztengelyével való együttállásáról sem feledkeztél meg. A sík felület az csak az egyik fele a dolognak.

Robika37

Szia én sem ezt használom, csak Leslie kérdezte millen az a 46-os gépolaj

Robika37

Mechanikus kuplungos gépen előfordul, ha a fék lamellasor lazára van állítva akkor a dermedt olajtól letapadó lamellák "lassan viszik a főorsót". Általában azért előre mert a hátrameneti sor kevesebb lamellából áll.
Uraim, ha azt akarjuk, hogy a gépünk soká éljen illik melegíteni és megvárni amíg körbe ér az olaj. A TOS SV-nek külön elektromos olajpumpája van ....
Üdv Robika

000000000

Még nem vagyok abban a stádiumban, először a szánt kell hozzáhántolni az ágyhoz, utána jön a keresztszán, aztán majd a főorsó és a szegnyereg. Az EAN1000-res bemérésési útmutatója a gépkönyv hátsó részében sok hasznos útmutatást ad.
Lassan, de biztosan...

4um5b65d

Hogy-hogy nem vagy abban a stádiumban ?
Ha már a hossz vezetéket hántolod, akkor nagyon is ott vagy már...  
Vagy lehet hogy nem értem amit csinálsz ?
[#conf][#fejvakaras]

KoLa

Bizony bizony!!! Vagy lemaradtam a beszámolóról vagy csak nem illusztrálta Dani barátunk az első legfontosabb lépést: a szegnyereg prizma együttfutását a főorsóval!!!!!!!

KoLa

Szia Dani! Látom azért haladsz a munkával!
Most milyen etalont is használsz? irreálisak kicsit a festéknyomok az ágyazaton!!! a két vége  a legmagasabb pontja az ágyazatnak vagy már odáig letoltad a fotózáskor?vagy nem jó az etalon?

ANTAL GÁBOR

szia megoldodott már a TOS kúpvonalzó problémád mert ha nem tudok segíteni . Két TOS van két vonalzóval  Keress magánban

j99i206if

Milyen marokágyba használjátok? Csak nem mozdony?

zczzn9622

Szerintem semmi baja az etalonnak a kopott részen mozog az alapszaán ezért van lejebb ezért nem festékes gondolom degus elöbb lenagyolja a 6 felületet majd vízszintbe teszi a gépet aztán hántolja készre a szegnyeregpályát (én így szoktam)