Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Szereztem egy ilyet... régóta vágytam rá:) ... Eszterga Optimum Quantum 210x400... full compatibilis hozzá...
Általában csak ER25-ösöket láttam a 100-as felfogatáshoz (azaz 72mm-es belső peremhez)... ez pedig ER32-es! Azaz 20mm-ig tudok patronba befogni...  
Nagyon pontos a körfutása... szép és jó minőségű...gyorsan lehet cserélni... órázni azért kell felfogatáskor + kloffolás:)...de percek alatt meg van a csere ...  
Persze ettől jó esztergályos még mindig nem leszek :)

https://cnctar.hobbycnc.hu/VarsanyiPeter/Eszterga%20kepek%20infok/ER32_100_tokmany.jpg" border=0>

7vpav5d32

TOS sv-sek!! Van valakinek fent a gépén kúpvonalzó? Az a része érdekel ahol a vázhoz van rögzítve. Nincs meg az a konzol ami a vázra van szerelve és kellene valamit
 összeraknom ezt pótolni.  Köszönöm!

000000000

Sziasztok!
Próbálom végigolvasni a fórumot, mert sokat lehet tanulni, ilyen kezdőknek, mint én vagyok. Soha nem volt közöm az esztergáláshoz, így hát a legkisebb gépet vettem a tanuláshoz, 1 vörös proletár 1k-62-t. Látom már páran kerestek hozzá gépkönyvet, nekem sincs.Pár dologra rájöttem már, de nem ártana e leírás hozzá. Azt szeretném kérdezni, hogy a hajtóműbe milyen olajat tegyek, mert szétkaptam az egészet, pár csapágy oda volt benne.

svejk

Ilyet csinálhattál is volna, legalább gyakoroltad volna a menetvágást meg a kúpkészítést :)  
Nem leszel lusta cserélgetni?
Ha helyből nem pontosan áll be akkor maradhatott volna a tokmány és a külső pofákkal megfogsz egy ilyen adaptert.

bmejdz9nu

Spéci ez... főleg ha valami pontosat akarok... A neten a sok "esztergályos képet" elnézve... elég "népszerű" a munkadarab patronba befogatása...
Vak is azt mondta majd meglátjuk...:) Ha nem lenne ... Ha kellene... akkor biztos hiányozna :) Én magam ilyet? Ha tudnék esztergálni akkor... talán :)

4um5b65d

Nem megy az olyan gyorsan egy ilyen adapternek a legyártása...
Már 10 éve tervezem, hogy egyszer nekiugrom a dolognak, de még mindig nincs kész.
Nehéz munka... :)))

000000000

Nem akarok tolakodó lenni, de ha valaki megmondaná, hogy milyen olajat vaegyek, azt megköszönném[#worship]

4um5b65d

Még gondolkodunk rajta.... :))

Nagyon elcseszni nem tudod azzal az olajjal.  
Ez a gép szerintem még olajos faforgáccsal is elmegy.
A 15W40 -es olajjal nem lesz gondod...

svejk

Mivel írod hogy hajtóműbe kell ezért logikusan hajtóműolajat :)
De ha éppen motorolajad van az sem fogja tönkretenni és nem olyan büdös mint a váltóolaj.
Ami elő van írva olyat már úgysem lehet kapni...

svejk

Laslie!
Te biztos tudod, létezik kimondottan esztergályos fórum? Vagy ez nam annyira közlékeny szakmának számít?

279nwbpsa

Nekünk is prolink van itthon.Úgy vettem észre nagyon sűrű olajat nem szabad beletenni.
Ahogy Laslie írja kb. 15W40.Én a télen kevésbé vékony olajat tettem bele,mert csak az volt itthon.Fogta is a főorsót,mint a zöld festék.Pedig a gép a kazánházban van,tehát nem túl hideg helyen.

000000000

Köszönöm mindenkinek. VTamás, a gépkönyv nincs meg véleetlenül?

000000000

Olyan 8-10 litert engedtem le belőle, lehetséges hogy ilyen sok kell bele, vagy túl volt töltve?

4um5b65d

Létezik !
Bár azt nem kedvelem túlzottan....

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9131104" TARGET=_fnew>ITT

279nwbpsa

Sajnos nincsen gépkönyvem.A te esztergád amúgy 750-es nem?