Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Na jó jó, lehet neked is kopirájtos késed, de csak rezes alkalmazáshoz. Nekem műanyagos kopirájtos késem van és belülről szúrok kifelé vele, ha már úgy is bent vagyok vele....[#crazya][#vigyor3][#vigyor3][#nyes]

besirkyjh

Szia deguss

Neharagudj de nem találtam semmi irodalmat a hidro papucsokrol .A lényeg : föleg szerszám gépek alá szokták tenni , rezgés csillapitás és vizszintezés céljábol .4db kör alaku papucs aminek csavarral állithato a magassága .

[#nemtudom]

000000000

a beton rázató gépem alá szerintem futószallagról való gumi van alá rakva 3 réteg kb 3 cm vastagon és tökéletesen csillapítja a rezgést és a hangot is és a súlyt is bírja

000000000

Igen, 390e-ért volt meghirdetve, de nem tudtam 10e-nél többet alkudni. Állítólag sok érdeklődő volt (lett volna a hó miatt)... Lehet igaz is, de jó kereskedői fogás is.  
Most hogy már nagyjából leírtam milyen állapotban is van - megírhatjátok, hogy jó vétel volt-e. Bár lehet hogy ez csak akkor derül ki, ha majd használom.

Kulcsár úrnak: Köszönöm az igyekezetét. Arról világosítson fel kérem szépen, hogy ha tényleg csak a 4 rögzítő furat alá rakok ilyen talpat (az esztergának két lába van, egyenként 2 furattal csupán), akkor nem lesz az egy kicsit filigrán? Nem úgy tervezték ezt, hogy a talpak feljes peremük mentén felfeküdjenek a betonra/gumira?  
És ha a betonra gumit rakok? A befúrt lefogató csavarok gondolom nem ártanak...

besirkyjh

Jézusom  
Maradjunk a tegezödésnél .

Mivel hogy más tanácsot most nemtudok adni maradjon a beton gumival .

A gép sulypontja alul van semmi filigrán akciot nem csinál a papucs .
Nem értem miért nem találtam rola semmit .Lehet rosszul keresem ?Megyek keresek tovább.

000000000

Rendben, gondoltam udvariasságból.
Én is így látom megvalósíthatónak. (Beton gumival)

Bár a gép súlypontja a gépkönyv szerint a teljes magasság 3/4-énél van, szóval eléggé fent, de ez érthető is, csak az ágy fél tonna, ezért is látom indokoltnak a lefogató csavarokat... Majd alakul...

besirkyjh

zczzn9622

A gépkönyvben le van írva a rögzítése 80 cm es betonalao stb de ezt mamár sehol nem használják hejette a gumipapucsnak is nevezett géptalpat alkalmazzák ezt be lehet szerezni 40 50 ezerért(4db.) de használtan 10-15 a beállítással bizz meg egy gépszerelőt mert egy fémipari vizszintmérőnek nevezett jószág kell hozzá ami kimutatja a 0.02mm/m (kettőszázad miliméter egy méteren)vizszintestől való eltérést is ijen pedig elég drága és használtan nem is kapható sehol.Késeket lehet készen is kapni pl itt:http://www.szerszamgepjavitas.hupont.hu az embernek van párezer darab kése originál csomagban gondolom odamész kiválogato ami kell fizetsz és viszed.

zczzn9622

Géptalpról...nézzetek körbe a hazai gépkereskedésekbe szerelőknél stb. mért venéttek meg egy M16 géptalpat 15-20 ezerért mikor enyiért a kisvállalkozótol négyet kaptok igaz használtan de használhatóan, és legalább a magyar vállalkozót támogatjátok a külföldi multi helyett.

besirkyjh

Szia  

A linken pont egy Magyar cég van ( Magyar szabadalommal ) de inkább a foto volt a lényeg hogy a deguss betudja azonositani mit is keressn .
A kisvállalkozohoz meg a környék ismeretsége kell , mert ezeket a papucsokat illik átnézni vásárlás elött nehogy egy " száraz " karikát vegyen az illetö.Akkor nem támogat senkit csak kidobta az ablakon a pénzét .
[#falbav]

Evodiron

Akitől vettem az esztergámat annak volt valami prizmára való vízmértéke, azt mondta, hogy "ezredes". Ennyire emlékszem, lehet nem is vízmérték volt. [#idiota] (de, az volt ;) )
De ha olyan mint a gépem, akkor sok melő mire működőképes lesz. [#hehe]

000000000

Sziasztok!  
Köszi a válaszokat! lenne egy újabb kérdés: Köszörűkorong élsebessége mennyi kell, hogy legyen?

4um5b65d

Mekkora korongot szeretnél forgatni? Inkább a fordulatszámot mondom, azzal könnyebben számolsz.
Pl: egy 300-as korongot 1400-as motorral érdemes...

urpwig5xe

Ha erre gondolsz ugyan kapható, de tényleg nem olcsó:
http://www.vatera.hu/eszterga_keretes_szintezo_200_x200_161717912.html
De legalább ilyet is láttunk:)

000000000

Tehát durván 22 m/sec?
Azaz, ha szeretnék építeni egy szerszámköszörűt, akkor olyan 20-30 m/sec közé tegyem a forgácsolási sebességet? (már amennyire ezt lehet forgácsolási sebességnek nevezni)
Ti milyen köveket használtok, főleg jelzésre gondolok. Kötőanyag, szemcse, egyebek.