Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Evodiron

Fú, ez nagyon jó! Főleg az tetszett, ahogy elindul befelé a kés az anyagba. [#eljen][#taps]

Evodiron

Remélem neked nem lesz annyi szívás az új gépeddel mint nekem. :)

000000000

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon. Figyelmesen végig fogom olvasni a hozzászólásokat. Egy E3N esztergám van melyet 1 éve vásároltam. Mivel az alapszakmám asztalos, így van pár hiányosságom a fémipar területén.  
Most elsősorban rögzíteni szeretném az esztergát, de fogalmam sincs mi volna a megfelelő mód. Volt aki gumibakokat javasolt, valaki laposvasakat ajánlott, mi volna az optimális megoldás? Mivel szintezzem be a gépet. Másik kérdésem, hogy mit ajánlanátok, ha fel szeretném szerszámozni az esztergát. Hozzáteszem, hogy egyelőre, hobby célra használom a gépet, nem tömegtermelésre. Igaz a késköszörülés sem az erősségem. Előre is köszönöm a segítséget.
tom

Evodiron

Ja, igen! Az első forgács! [#nyes]
Hát Laslie tényleg elég lett volna a minimanó talicska a mai termeléshez. :DD

http://cnctar.hobbycnc.hu/Evodiron/Egy%E9b/els%F5%20forg%E1cs.JPG" border=0>

KoLa

Robot vagyok:)))

KoLa

Nem kell mindenhez fúró!:)

Evodiron

Ja, a hangot elfelejtettem kifogásolni, az iszonyatos!! :P

HJózsi

[#eljen][#worship]Naggyon Jóóó! :)

Miki2

Nesze neked első-hátsó késtartó !
Ilyen, mikor valaki nem ma tanúlt kést köszörülni.
Kiváló megoldás, Gratulálok.

KoLa

Majd rájössz ha esztergálsz egy kis sárgarezet, nem véletlenül adnak zenei aláfestést a reklámvideókon!Pedig még meg se nagyon forgattam a legnagyobb 1000rpm a legkisebb 500rpm volt.

KoLa

Köszönöm! pontosan így van ,mivel nincs még készen a hátsó késtartó időhiány miatt, ezzel a kis M20x1.5-s karmantyú szerűséggel teszteltem pár dolgot és olyan jól sikerült hogy készítettem egy kis videót róla![#wave]

KoLa

Még tanuló vagyok!:)))

ra8nsmk6w

Gyors segitségre lenne szükségem! Hunor 721 eszterga vezérlőre kellene egy gömbesztergáló programrész.Én már programozás közben az összes létező hibaüzenetet tudom produkélni, feladtam. Egy 8mm átmérőjű gömbfejről lenne szó ami egy 4mm átmérőjű tengely végén van (nyalóka) Az anyag 8mm rozsdamentes acél 3-4 lépcsőben.Pálinkát nem főzök de konyakba naprakész vagyok.
Kola! gratula profi a videó

000000000

Jó kis gépet vettél, használd sokáig gond nélkül! Ezt a gépet még ma is gyárthatnák, nem "Ő" lenne a legrosszabb a piacon.

gsbwxanch

Szép!!!
Nem fáztál ebben a téli időben...gondolom leizzadtál mire a helyére került.