Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Mondtam én....
Csak köszörülj forgácstörőt is arra a késre..
Vagy túl kicsi előtolással haladtál...
Vagy túl széles a forgácstörőd...
Amúgy fog ez menni... már másnak is "fogott". [#nyes]

4um5b65d

Mindenképp menetesen állítható lábak kellenek. Beállításkor csavarnod/gyötörnöd kell a géptestet, hogy szánok kúpolása és a szegnyereg központossága rendben legyen. Szintezéshez találsz a mappámban képet a mérőeszközöknél. (vízmérték)

Evodiron

Kis előtolás volt, forgácstörő van a késen. :)
Na, majd holnap jobban belevetem magam, csak már sötét volt. Tényleg, egy lámpát is kellene felszerelnem, jó, hogy eszembe jutott... :)

sasi

Beton alapot nem szükséges a gép alá készíteni, gondolom, aljzatbeton már van.  
Rezgéscsillapítós géptalpra érdemes állítani az esztergát. Ezeknek állítható a magasságuk, jól vízszintbe állítható vele a gép, a zajt nem juttatják rá az épület szerkezetére, valamint megemelik a magasságát is.  
http://www.sidex.hu/index.php?page=/index.nml&subpage=/hu/geptartozekok/toplistastermekek.nml" TARGET=_fnew>Például ilyen.
 A Kulcsár Z. javasolta megoldás még jobb, magyar szabadalom, csak költségesebb megoldás az előzőnél.

hyn6ys8wt

Gratulálok!
Esztétikailag nagyon rendben van. Nekem az is számít:-) A többi meg majd használat közben kiderül...  Sok örömöt a hozzá!
Én is árulom az Erba-t, még nem kelt el. De már megvettem az uj gépet (ill csak kifizettem) kedden hozom haza ha igaz. Teszek fel majd képet én is.

Robika37

Üdv!
G2,G3, attól függ honnét kezded, bekapcsolt csúcssugár korrekcióval, elötte a tomány felőli oldalt kilépcsőzni beszúrókéssel, és két negyedkörből csináld különben meghülyül a csúcssugárkorrekció.Válts szeszámkorrekciót mert nem ugyanabban a negyedben van a kés csúcssugár poziciója...
Robika

4um5b65d

Lala, nekem is van valahol egy ilyen késem.... Előkeresem, de ha véletlenül rá van írva, hogy "Copyright" akkor drága pernek nézel elébe...
[#nyes]

000000000

Köszönöm a tanácsokat. Igazából azért hezitálok, mert rendes aljzat nincsen, döngölt homokágyba vannak fektetve 40*40*6cm-es betonlapok.  
Ez a linkelt gépláb jónak néz ki, de én úgy állapítottam meg, hogy ha a gépet csak a 4 felfogató csavarnál rögzítem (2 esztergalábanként), akkor az nagyon instabil lesz. Ilyen konstrukcióval 4 gépláb kéne esztergalábanként, viszont annak meg nincs kiképezve furat...
Ha csak vastag gumit teszek alá (1cm-es textil erősítésű) az nem jobb? Vagy marad a betonozás...

000000000

Köszönöm! A marógéppel sok munkám volt, erre most már nem lett volna időm meg energiám, hogy "lepukkantat" vegyek. Azt tanácsolom, hogy jól meg kell nézni, ha gépet készül venni az ember, pláne ha felújítottat. Általában nem véletlenül újítják fel.  
Linkeld az adok-veszekbe is a géped, talán Fórumozókat is érdekelné!

KoLa

Lez! hát erről lemaradtál mert én már levédettem ma 14:48 kor[#nevetes2]
Holnap este megnézzük a copy videót? amit délelőtt készítesz!

ra8nsmk6w

Igy jár az aki a Mach3-n szocializálodik. Találtam egy mintaprogramot ahol figyelembe veszi a kés sugarát de nem sikerült. Holnap megprobálom amit irtál, köszönöm.

nffab2gnr

Robika37 !
Sikerült file letöltés?

000000000

Szép gép. Ezzel már lehet valamit kezdeni. Az expresszen 390-ért volt fenn, mennyit engedett belőle az eladó? A szállítás ötletes!

nffab2gnr

Gyula!
Ha nem szigorúan titkos küld át a minta programot emailbe  felteszem a gépre (EEN320) megnézem hátha megy:)))

Robika37

Sikerült. Köszönöm szépen,hát lesz dolgom mire úgy müködik ahogyan kell..[#worship][#worship]