Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Alapból az 5-ös morse nem alkalmas patron befogadásra. Kell bele egy átalakító hüvely, úgy már hátsó behúzású patronokat tudsz használni. Bár te gyorsbefogót írsz, aminek feltételezem elöl van a működtető karja, az elképzelhető, hogy passzolhat a morse kúpba. Csakhát az anyagilag jóval megterhelőbb lehet mint a hátsó behúzású.

hyn6ys8wt

Kösz Dudkin! Ez tetszik, lehet hogy erre beruházok...

hyn6ys8wt

Nem ragaszkodom konkrét megoldáshoz, a behuzókar lehet hátul is elöl is, sőt a gyors megfogás sem követelmény. Az E3n patronos rendszere is jó lenne csak az MK4-es...:-(
Mit szólsz a Dudkin által belinkelt befogokhoz?

000000000

Hello!

Az, hogy pl. 120-as egy tokmány, az mit jelent?

A tokmány külső átmérőjét, vagy...?

Bocsánat[#confused]

skwby94ub

Igen, a 125/3 jelölés 125-ös 3 pofás tokmányt jelent. Van acélházas ill. öntvényházas tokmány.
Az első nagyobb fordulaton használható, és tartósabb is.  [#papakacsint] Üdv!

000000000

[#worship]Köszi!

skwby94ub

Milyen gyártmány és típusú a gép?

skwby94ub

skwby94ub

Fiúk, ezek nem esztergára való patronok. Maróbefogásra, készülékhez alkalmasak.Üdv!

hyn6ys8wt

C0320A kínai eszterga...:-) Azért egy kicsit jobb mint a mostaniak. Holnap teszek fel képeket.

4um5b65d

Ahogy Jóska mondja, ezek marós patronok. Ez még alapból éppen nem lenne baj, de másképp működnek. Az eszterga patront ha kilazítod akkor azonnal szétnyílnak a pofái, vagyis nem kell sokat húzni rajta és már szorítja és lazítja az anyagot. A marós patronoknál ha kilazítod akkor még nem engedi el az anyagot, hanem a hollandin még kell valamennyit tekerni, hogy egy pattanás kíséretében kihúzza a patront a helyéről és elengedje az anyagot. Ez nem kifejezetten előnyös. Ha belegondolsz a marós patronba egyszer befogod a szerszámot és dolgozol vele egy jó ideig. Az eszterga patront meg állandóan nyitogatnod kell az anyag csere miatt.
Mellékesen jegyzem meg van egy E3N-es patron készletem. Sajnos a 8,5-ös hiányzik, a 12-es meg sérült. 8000-ért viheted, ha látsz benne fantáziát. Csinálni kell hozzá egy hüvelyt akkor tudod használni a gépeden.

skwby94ub

Ez mind így van, ahogyan leírtad. Megerősítem. Üdv!

hyn6ys8wt

Értem!
Az eladó patronkészlet hány darabos és mettől meddig megy? Különben villanyszerelő vagyok nem drehás:-) Azt a hüvelyt meg tudom szerinted csinálni lelkes amatőrként? Kell hozzá valami extra? Egy MK5-MK3 szükítő átalakítása kiindulásnak jó lehet?

8uup9xs82

Es megint elokerul a kerdes, hogy vajon tomegtermelsrol beszelunk, vagy hobbirol? Mert ha valaki hobbizik, akkor hetente ketszer fogja hasznalni az esztergat, vagy minden nap fel orat.

Ha hobbizik, szerintem az a 125 os ER32 tarcsa, amin at bir ereszteni egy 20as anyagot, hibatlan a celra. Ha termel, ebbol el, akkor meg kell venni a celeszkozt.  

Termeszetesen megertem, hogy van ennel jobb megoldas, ami direkt az altalatok emlitett kriteriumoknak is megfelel.  

Fentiek figyelembevetelevel amp en a helyedben azt csinalnek amit akarok :))

D