Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

rgh0guz5

Ez igen! Látom Te nem viccelsz! [#taps]

Teaway

"utólag öntöm ki műgyantával"

Mindenképp betonhoz (cementhez) kötő tipusú legyen. Kirobbanthatatlan lesz.

000000000

Szerintem használj Hilti hüvelyt annak csak fúrsz egy lyukat be ütöd a betonba magát a hüvelyt és bele hajthatod az "apa" csavart és az biztosan fog!!

000000000

Klasszul megcsináltad Barátom! Így kell ezt.

8uup9xs82

Csak jelzem, hogy ahaldok egy uton:) MEg voltam gyozodve arrol egy jo evig, hogy nekem nem szabad HSS kesekkel bohockodnom a kisesztergan, mert ugyan minek. Idaig valtolapkas kesekkel vacakoltam, es par sikertelen hss probalkozassal..

Viszont az utobbi egy hetben kicsit beleeasta magam a szerszamkoszorulesbe, es lass csodat, uj vilag:)  

Oriasi tanulsag, hogy a valtolapka radiusza ha egfeszulok is tul nagy a kis hobbiesztergahoz. Ebbol eredoen csak minden hajlik, tekeredik. Tehat egy jo elesre koszorul HSS szerszam forgacsolasi teljesitmenyben ilyen korulmenyek kozott arcatlanul megeszi a valtolapkas megoldasaimat aluban es muanyagokban. Acelnak meg nem mentem neki, de sejtem, ott is hasonlo lesz a tapasztalat.

Dud

4um5b65d

Örülünk a sikerednek, de .....
Azért a "de" , mert nem eléggé ástad bele magad a váltólapkás késekbe.
Acél lapkával nagyon nem jó alu-t és műanyagot esztergálni.
Ezekhez van külön lapka típus.
Kérdezd csak meg Farkas Ádámot... anno küldtem neki alu lapkát, vajon mi különbséget vett észre ?

8uup9xs82

LAslie!

Minden tanacs jol jon.

Idaig ezeket a CNMG szeru joszagokat hasznaltam. Az ezust volt az alue' a bevonatos pedig az acelhoz.

Mivel egy rendes sarkot nem lehetet vele megcsinalni ezert iziben keszult hozza hssbol szerszam, de most ugy erzem, miutan csinaltam par holkeres kest, hogy az osszes valtolapka bekaphatja a fulemet.
Hangsulyozom, ez a velemenyem csak a kis kinai esztergaknal all.

D
http://lh6.ggpht.com/_kdevp_rLvmc/S2c3YezN_JI/AAAAAAAABWg/bXq3KMBMMGM/s800/Picture%2011.jpg" border=0>

000000000

Laslitől kérdezem:

meg szabad a képen látható lapkákat gyémánt korongon köszörülni, hogy HSS késhez hasonló profilt kapjunk?

000000000

Igazán köszönöm az elismeréseket és a tanácsokat.  

Ha közönséges műgyantával nem is, akkor pedig cementtejnek nevezett anyaggal töltöm majd ki az üregeket a csavarok rögzítéséhez... Már alig várom, hogy a helyére kerüljön a gép, lassan elvonási tünetek jelentkeznek... :-P

000000000

Utánaérdeklődtem, sajnos a CTC tools nem forgalmaz MK4-es patronokat, pedig nagyon jó lenne. 3-asban van egész szettjük is, csak azt nem tudom használni, hacsak nem fúrok ki egy csökkentőhüvelyt!?

KoLa

Hobby cnc esztergálás két csúcs között , késtartócsavar átmérőzés , anyag rugóacél, fordulat 1200 előtolás 0.15 mm/fordulat http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Vide%F3/100_1623.avi" TARGET=_fnew>itt

4um5b65d

Lyukas, lapolt vég nélküli csökkentő hüvelyek is léteznek.
De neked egyszerűbb egy normál hüvelyt flexel levágni. Nehogy nekiállj fúrni.  

000000000

Ez sajnos nem jo hir!
En ER25 ös patronkeszletet es befogot vettem töllük + egy meröorat magneses talpal + egy kis festekszoro pisztolyt,es mondhatom elcsodalkoztam a minösegen!
Nemigazan talatam kivetni valot semmin,minden olyan amilyen kell legyen.
Az egesz buli 78 euroba került Nemetorszagba postazva.
Maskülömben az ER befogok nem felelnek meg Neked?
Abbol van 15 euroba mk4 es ER25 amihez a patron keszlet 16mm ig van 20 euroba.
Amugy erdemes meg rendelni par aprosagot melle es akkor mar osztodik a postazas ara a megrendelt dolgok szamaval es meg igy is jobban ki lehet jönni.
Eleinte en is ezeket a morse konuszos cuccokat nezegettem aztan vegül az lett belölle amit fenteb leirtam.

4um5b65d

Persze, megköszörülheted amilyenre szeretnéd. Csak hát a bevonatnak annyi lesz, de attól még működik a dolog. Ha a "függőleges" hátlapokat is megköszörülöd akkor viszont nem fogathatod a lapkát, mert ugye hiányozni fog az anyag a fészekbe való beüléshez.

A jobb oldali lapkák aluhoz, műanyaghoz és rézhez valók. A trükk a dologban, hogy ha nincs késed akkor faszán felrakódik az alu a lapkára és onnantól halott a rendszer.  
Megoldás :  
Műanyaghoz külön lapka amit csak arra használsz, semmi másra.
Az alumínium és a réz munkák felváltva történjenek egy másik késsel. A réz leszedi a kezdeti alu felrakódást.
A hűtés kenés viszont mindenképp kell.

De miért is nem tudtál ezekkel sarkot esztergálni ?