Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Amíg nem voltak CNC-k, addig rengeteg ilyen trükkel dolgoztak, nem árt azokat most sem tudni persze.

4um5b65d

Az elmélet is sokat számít.
Én például profi nőgyógyász vagyok, hisz láttam már egyszer pi.át .... :)))

s7manbs8

Te a betétes kést használod inkább , vagy anyagfüggő ?

s7manbs8

Nekem eddig még nemvolt szerencsém... [#vigyor2][#vigyor2]

4um5b65d

90 százalékban betéteset.  
A hagyományos vidia lapkásokat már csak hébe hóba szedem elő, de a gyorsacélok még mindig játszanak elég sokat a műanyagoknál, réznél , de ezeknél is inkább az alakos felületeknél vagy kombinált késeknél.

s7manbs8

Egy haverom egyszer hozott nekem lapkákat, vagy 5-6-ot de ahhoz olyan gép kellene, ami persze nincs, mert ez életlenebb, mint egy gyorsacél esetleg bár amúgy se esztergálok utoljára vagy 2-3 éve próbáltam egy kis műanyagot talán, de ami késik nem múlik.

4um5b65d

Az életlenek nagyoláshoz valók. Rabolni kell velük az anyagot...

s7manbs8

Ha elképzelsz egy 40x40-es zárszelvényre felszerelt szánnak nem nevezhető vasképződményt, ami szintén 1mm vastag falú 20x40es szelvény, azon a kést, akkor gondolhatod, hogy azzal nem lehet anyagot raboltatni, csak legfeljebb 0.1mm-es fogással rezonáns hangszert csinálni belőle.[#circling]

skwby94ub

Jó a puhapofád! Meg a kés is -car?[#eljen]

4um5b65d

A késszár Widax, de a lapka is car....
:)))
A puhapofa meg tönkrevágott 20x20-as hajlított nagyoló kések szárából van.

skwby94ub

Látom, ötletes a másodlagos felhasználása...Ez a tiszta haszon- és még az anyagminőség is garantált! A késszár nem házi gyártású? Lapkaalátét van beépítve?

skwby94ub

[#taps][#integet2][#eljen]

4um5b65d

A késszár gyári, de azért abba is belenyúltam egy kicsit. Annak idején a szerszámboltban elfekvő készlet gyanánt árulták úgy 1500Ft/db környékén, Vettem is 4 db-ot rögtön, de eredetileg nem így nézett ki, hanem egy egyenes kés volt, előrefelé néző lapkával. Gondoltam levágom a fej részt és fokban visszahegesztem. Aztán ez lett a végeredmény. :)

skwby94ub

Sasszemem rögtön észrevette,hogy itt valami történt...![#nyes][#nyes][#nyes]

tatosa

Sziasztok!
Srácok valaki mondja meg E2N-hez milyen méretű ékszíj kell? Köszi