Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

skwby94ub

Ettől a gyártótól már nem veszünk semmit, mivel aljas dolognak tartjuk azt,hogy ha lapkájukat betesszük egy másik gyártó késébe-vagy marás esetén marófejébe- akkor kipattog a lapka éle, ahol felfekszik a fészekbe!
Aki ilyent csinál. az t.szt.ss.gt.l.n![#gun][#boxer][#mf3][#violent]

4um5b65d

Józsi, az nem fordulhat elő, hogy nem passzol a lapka. Ezek világszabványok. Ha azonos a betűjelük például az Iscar és a Sandvik lapkának akkor a kontúrvonalai is azonosak kellenek hogy legyenek. Én 50 százalékban Iscar lapkákkal dolgozom, de ilyet még nem tapasztaltam. Késszáram van sokféle gyártótól.
Szerintem valamit ti csesztek el menet közben.

skwby94ub

Kedves Dudkin!
Nagyon jól választottad meg a szerszámokat, az aranyszínű geometria acélhoz, az ezüst színű Alu-hoz való! Talán túl nagy rádiusza van a lapkának, azért nem tudtál "sarkot"képezni.
De azok a lapkák nem CNMG-szerűek, hanem CPMR-szerűek...Legalábbis az első két betűt biztosra veheted-talán az első hármat is...

8uup9xs82

Joska, Laslie

Koszonom a tanacsokat, viszont a Joska altal emlitett CPMR lapkaknak nyoma sincs semelyik gyartonal, vagy figyelmetlen vagyok. Egy kis tampont, link jol jonne.

Dud

skwby94ub

Bizony, most ebben tévedsz! Már más is megerősítette ezt a problémát.Egyébként én nem is csodálkozom rajta, hogy ilyen gondok vannak velük-
Az isc.esztergakésben a TRIGON lapkákkal jártunk így, SECO marófejben pedig SP...12.04 isc. lapkával.[#conf][#wow3][#csodalk]

8uup9xs82

Sot megvallom oszinten a http://www.loganact.com/tips/insert.htm" TARGET=_fnew>megoldokeplet alapjan sem tudom hova tenni. a C biztos:)

skwby94ub

Támpont:Csak a negatív lapkákat lehet a másik oldalára is átfordítani, és a késben rögzíteni.
Ennek jele "N". ami a lapka betűjelzésénél a 2. betű.
A képen látható mindhárom kés,és a beléjük fogott lapka pozitív. Itt "P" a betűjel(2. betű).
Képzeld el, ha ezeket a lapkákat átfordítanád a fejük tetejére, és úgy fognád be a késbe-tudnál velük esztergálni?
Hát ez a különbség a pozitív és a negatív lapka között-elsősorban.
Egyébként a lapka dobozán rajta van a jelzése.
Én eddig a SANDVIK lapkákat találtam a legjobbnak...Ezt a katalógust ajánlom forgatni...[#integet2]

skwby94ub

Megoldóképlet: TNMG
T-háromszögű lapka
N-negatív
M-a lapka tűrése
G-mindkét oldalon forgácstörő

Az utána következők speciális gyártói jelek.

4um5b65d

Húhhh, Józsi....
Honnan szedted ezt a megoldó képletet?

TNMG lapkánál a:

T - homlok kontúr formája (T=háromszög)
N - Hátszög értékének kódja (N= nulla fokos )
M - A lapka méret tűrése
G - A lapka metszeti képének a formakódja.

Az utána következő számok még nem gyártó specifikus jelölések hanem általános szabványok.
6 karakter következik még a 4 betűjel után.

Az első kettő egy szám - a vágóél hosszát adja meg.
A második kettő a lapka vastagságának kódja.
A harmadik kettő pedig a csúcsrádiusz kódja.

Dud-nak ránézésre BCGT vagy CCGT lapkái vannak , de inkább az utóbbi. Csúcsszög függő a dolog.

4um5b65d

Vissza térve a trigon lapkákra.... melyik élet töri le , az alsó vagy a felsőt ?

000000000

HúHHH!
Ismét tanúltam valamit!
Ezeket a megoldóképleteket honnan szeditek? OK, hogy katalógusból, de milyenből, no és van ez magyarúl is?

Az alapozás elég atom. Ha cementtejjel öntöd ki tegyél bele eps ragasztót is a cement mellé. Hihetetlenül hozzáköt a vashoz, acélhoz.

skwby94ub

Laslie, hát te ugyanazt írtad le, csak másként...[#wink]

4um5b65d

Hát persze.....
Én a második sor miatt írtam....
Az "N" az nem a negatívot , a "P" meg nem a pozitívot jelzi.....
:)))

4um5b65d

Köszi az EPS-t, de én mostanság nem alapozok....

De Degussnak majd átadom az üzidet.... :))))

skwby94ub

Úgy emlékszem, hogy a felsőt, szorítóékes rögzítésű. Miután ez 3x megtörtént, isc késbe csak isc lapkát fogtam be, így "összeférnek".
A német TIRGON lapkának meg vettem WNT kést. Azokkal sincs semmi baj...Így hát levontam a konklúziót: többet nem veszek isc kést-csak ha nincs másik a piacon.  [#ejnye1]