Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Robika37

Üdv az Uraknak!

Lelkes fotoAmatőrként: olyan messzire jutottam ahol a szivárvány leér a http://cnctar.hobbycnc.hu/Robika/P1020759.jpg" TARGET=_fnew>földre
és ott eszembe jutott Laslie kolléga úr hát fotoztam néki egy, sajnos nem TOS-t hanem http://cnctar.hobbycnc.hu/Robika/P1020763.jpg" TARGET=_fnew>Skodát

Szép napot !
Robika

000000000

Miért is nem alkalmas egy Morze 4 kúpos szerszámarógép főorsója patron befogadására?
Nekem pont ilyenre lenne szükségem: http://stores.shop.ebay.de/Alles-Gute-Online_MK4-539E_W0QQ_fsubZ101400011QQ_sidZ19229201QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322" TARGET=_fnew>ebay
Legalább egy 8-as és egy 16-osra, de más méret sem ártana. Sokkal kevesebb "magasságot" igényel, mint egy patronos befogó... Ha nem lenne ilyen drága, már meg is vettem volna...

http://www.chinamarkt.de/ebay/mk_collet.jpg" border=0>

000000000

És a maró kilógása sokkal kissebb(rezonancia). Próbálj ki eggyet! Jól belehúztál az éjszakába.

skwby94ub

Evodiron, mi van a gépeddel? Jól működik?[#conf][#integet2]

hyn6ys8wt

USA ebay-en kéne körülnézned, biztos a kínaiak is árulnak ilyet olcsóbban... (még jó, hiszen ők gyártják:-)

000000000

SZia!
Ha van türelmed kivarni amig megerkezik kinabol vehetsz ettöl a cegtöl amit  belinkelek.
En vettem par dolgot töllük,nagyon ugyesen küldik a cuccot,ami a roszabb a dologban hogy beletart 3 het 1 honap ba ameddig megerkezik.http://www.ctctools.biz/servlet/the-Tool-%26-Work-Holding-cln-Morse-Taper-Collets-cln-Collet-Sets/Categories" TARGET=_fnew>link

4um5b65d

Én azt állítottam, hogy alapból nem alkalmas a morse kúp a patron befogadására. Kell hozzá egy átalakító hüvely. A te linkeden az átalakító hüvely és a patron egy anyagból van kiképezve.
De ettől még nem lesz boldogabb az ember ha esztergán alkalmazza. Miért is?

Amikor ezt a hüvelyt behúzod akkor az alaposan beleszorul a morse kúpba. Lazításkor el kell cammognod a gép végébe és ráb.szni a behúzó szárra egy kalapáccsal, akkor majd elengedi az anyagot. Mivel a hüvely behúzása belső meneten történik, így a behúzó cső falvastagsága miatt bizonyos tekintetben korlátozza az az anyag áteresztést. Marógépen lehet tömör behúzórúddal is dolgozni. Az egész cucc marószerszám befogására elfogadható alternatívaként jöhet szóba. Szerintem jól is működik a dolog.

4um5b65d

Robika, mi rokon lelkek vagyunk.
Én is lelkes amatőr fotós-videósként csináltam ma egy pár felvételt és egy 20 perces videó anyagot.
Én statisztákat is hívtam a helyszinre. Azt kellet eljátszaniuk, hogy nekem mint megrendelőnek ki kellett szállítaniuk a megbeszélt 20 mázsa tüzifát amit majd a műhelyem téli didergésmentesítésére használnék fel. A videófelvételre való eszközt úgynevezett "Kandi kameraként" állítottam fel, majd mikor megjöttek a nem idén barnult statiszták a helyszínre akkor a megbeszéltektől eltérően közöltem, hogy ezt a véleményem szerint 8-10 mázsa fát amit 20-nak hoztak, szóval én ezt szeretném lemérni. Tudni illik, hogy ugyanezen barna egyének már hoztak nemrég 20-at, de sajnos a méréseket követően csak 10 mázsának bizonyult a mennyiség. Nem is értem, hogy miért nem akarták lemérni ez utóbbi árut ?!?
És akkor mikor megtudták, hogy filmsztár is lehet belőlük, olyan jól mutatnak a videó felvételen akkor gyorsan ledobták a kocsiról a kihozott mennyiséget és sietősen távoztak. Még pénzt sem kértek érte. Milyen rendes emberek ezek.... tényleg , még a könny is kicsordult a szememből...

Robika37

Üdv !
Nálunk is tüzifa volt a téma, fűrészeltem vagy 8 köbm-t...
fotora visszatérve, egy hidraulika munkahenger gyárban kaptam lencsevégre a kicsi Skodát nagyon jó állapotban van és nagyon dícsérik ahhoz képes,hogy németországban ügyködnek rajt a kollégák.
Kedves,hogy így meghatódtál az Oscaros alakításon csak meg ne zavarjon az a könnycsepp a célzásban [#eplus2][#gonosz2][#gun]
Robika

4um5b65d

Azt akartam is kérdezni, hogy a hossz szánja több darabból van össze illesztve, vagy valami eszméletlen nagy gépen gyártották le a monstrumot ?
Csinálhattál volna közelebbi és több képet is. Döbbenetes egy gép...

Robika37

Egy darabos, fotozni tilos tábla volt mindenhol:-DD.
Nemtudom , de ez a 22-es csapdája lesz.. mert ha akarsz egy nagyobb gépet készíteni a meglévőnél, azt nagyobb gépen kellene megmunkálni mint az új még félkész nagyobb masina. Vagy nem?

Robika37

A tárba felteszem az erdeti felbontásút is

4um5b65d

Hát igen így fejlődött a gépgyártás. Az első fém gépeket is valószínűleg fa gépeken gyártottak meg sok kézi munkával. Végül is ez a titka a dolognak. Egy adott gépen mindig is meg lehet majd csinálni egy nálánál pontosabb gépet is. (legalább egyszer) Egy qrva nagy gépet egyben legyártani gondolom egy darabokból összerakott géppel tudnak csak elsőre.

Robika37

Fennt van ,lehet elemezni

4um5b65d

Basszus, csak nézem..nézem, de nem értem. Mi a bánat van ennek a késtartója környékén. Olyan mintha egy hátsó revolver fej lenne, meg elöl is valami olyasmi, de látom a keresztszán orsójának csonkját és van alatta egy másik tekerő aminek nem értem a funkcióját. Lehet hogy azzal a csúcs magasságot állítják? Láttad üzem közben a gépet ?