Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

j3rx6bsjd

Nem biztos,hogy jó ötlet,de egy próbát megér.
Szerintem próbálj meg feltenni egy hátsó késtartót egy beszúró késsel és a sarkoknál próbálj meg beszúrni hátulról ha már kész a kontúr,a többit pedig valami neutrális késsel.
A hátsó beszúrásokat érdemes hagyományosan programozni,hogy ne keveredj bele.

D.Laci

Kb 14 éves koromban megesztergáltam ezeket egy késsel másoló esztergán. Nem azzal van a probléma hogy nem tudom megcsinálni.
Többen azt álitoták itt hogy a lapkás kés sokkal jobb, és mindent meglehet csinálni.
Sok mindent rapiddal egyszerübb és gyorsabb...

D.Laci

Ezt azért megnézném.

D.Laci

"Esztergályos nebuloknak nagyon jó vizsgakérdés"
Fején találtad a szöget...
Egy késsle ha csinálom max az első mintánál a holkerban lesz egy pici difi de azt csiszolással lehet korigálni...

vthgizrff

Ja, hogy csiszolni is lehet utána..

D.Laci

A sarkokat nem tudod kicsiszolni. Az vagy jó vagy nam...

vthgizrff

De ebben a kérdésedben ott van a szivatás, hogy kikötötted a sarkoknak teljesen szögletesnek kell lennie. Én ebből arra következtettem, hogy minden másnak is tökéletesen pontosnak és alakhűnek kell lennie. De Te 14 éves korodban nem ilyet esztergáltál ki, hanem nagyon hasonlót. Ami persze lehetett szép, és a célnak megfelelő. Egyébbként 14 évesen az is szép teljesítmény.

sasi

Kipróbáltam 62 HRC keménységű anyagon (központfúró) az orosz gyártmányú köbös bórnitrid (CBN) esztergakés betétet, fotó #426 hozzászólásban. 0,4 mm-es fogásnál vitte, mint a vajat, nagyon szép felületi minőség mellett – majdnem olyan mint a köszörült felület!

A SANDVIK katalógus a következőket írja a CBN lapkákról:
„A köbös bórnitrid (CBN) a gyémánt után a legkeményebb anyag és legalább kétszer olyan kemény, mint az utána következő anyag. A CBN lapkák sok nehezen forgácsolható anyagnál megnövelhetik a termelékenységet. A keményfémhez vagy kerámiához viszonyítva tízszeres javulás is elérhető, ha a nagyobb szerszám éltartamot és/vagy a nagyobb anyagleválasztást tekintjük.
A CBN lapkákat elsősorban acél, szürke öntöttvas és hőálló ötvözetek simítására használják.”

sasi

A kamerám megadta magát, de a szkennerem még üzemképes (!), így tudok képet is mutatni, a lényeg talán látszik, pl. hogy éllel nehezített a mutatvány.  
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/kozpont.jpg" border=0>

ra8nsmk6w

Végül is nem lehetetlen a 30 fokos rombusz betéttel tókéletesen megcsinálni mindkét alakzatot.Szerszámváltás helyett ugyanazon betétet kellene 35-40 fokot elbillenteni. Ezt megoldani nem kunszt, vezérelni szintén.

sasi

A keményfém sem fog ki CBN késen.
http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/kemenyfem.jpg" border=0>

49db863y8

Szia Laci!
Elég régen foglalkozom faesztergálással,de még nem találkoztam jól bevált lapkás késsel.Ami természetesen nem azt jelenti ,hogy nincsen.Az Általad rajzolt idomot tangenciális alakkéssel lehet tökéletesen elkésziteni,konturkövető eljárással pedig 30fokos V késsel. Bár itt a "sakok nem lehetnek rádiuszosak"kitétel már nem igazán kivitelezhető.Nézzél szét a www.sahos.cz oldalon .Egyébként a V kés is úgy működik mint a szerelt lapka ,élezés után vissza áll az előző méretre.
Üdvözlettel:Bagyinszki László

000000000

Tisztelt Urak!

A mach 3 nem tudja a G41-G42-es kontúrkövetést csak hibásan?
Ha tényleg nem megy rajta, akkor hogy lehet vele a pályát módosítani a kés rádiuszával?
Nem működik a szoftveres túlfutás! Pedig a maró proginál megy. Miért?
Beállítottam a foft limits értékeket, mit kell még bekapcs?
Előre is köszi!

mfrfj8vv3

Sziasztok ,

A METRO újságban van akciós asztali eszterga akit érdekel...
Sokat nem írnak róla, 500 watt, 350 mm csúcstávolság, nagyon olcsón bruttó 51 ezer forintért...

Motoros

Ennyi pénzért vajon milyen minőséget lehet elérni?