Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ez egy TOS SV18RA gépnek az elődje. Szerintem érdemes lenne rácuppanni valakinek...  
A kezelőszerveket elnézve mind azt tudja mint a TOS...

s7manbs8

Ehhez a géphez jár tanárbácsi is, aki megtanít kezelni is ? Elég régi, de igencsak erőteljesebb, mint ezek a mini esztergák.

Miki2

Ennyi pénzért nem is olyan ajándék.
A Skoda pedig őskövület.
Gabi! Te jutalékot kapsz?[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

4um5b65d

Nem bonyolult a kezelése. 1 nap alatt megtanulható az összes funkció.  
De ha senkinek nem kell, még a végén megveszem....

000000000

Sziasztok,

sehol nem kapok M9 csavart. De az is lehet, hogy 3/8-os withworth kellene, szemre nem tudom megállapítani. Van itt valaki pesti ember, aki 1-2 darabot legyártana nekem?

svejk

Vasárnap délelőtt egyik sem áll velem szóba, főleg hogy egyet sem ismerek.

Szakember?? Volt egy fasza motorom...egy jó nagy darabon leköszörült a forgórészből, szia légrés :((

Meg az ismeretlen szakterület felfedezése, kihívás !
Persze valószínű ez csak hirtelen felindultság :(

4um5b65d

Fogj egy 8-as csavart és fektesd bele a menetárokba. Mindkettőnek 1,25 a menetemelkedése.

Mihez való a csavar, abból sok minden kiderülhet ?

besirkyjh

Az #5968 ban a video a legjobb megoldás különbözö tengely átméröket lehet vele egyensulyozni és az #5974 is tulajdonképpen erre hivatkozik .Azt ne felejtsétek el hogy az egyensullyozásnál számit a tömeg és az átmérö is .

KoLa

5946-ra VBodinak - a bal széle volt lefelé fordítva nyomna a kés , a közepétől jobbra már nem dolgozik mert a levegőben van.  
A finom átmenet a lényeg, mintha egy az anyag rádiuszával megegyező rádiuszkéssel simítanál.
Nem használom ezt a módszert csak a rotációs esztergálásról jutott az eszembe ami nagyjából az ujjmaró elve.

KoLa

lefelé , fordítva nyomna a kés  
vessző kimaradt[#fejvakaras]

svejk

Sajnos az még józan ésszel is belátható hogy nem nagyon használható az a megoldás főleg tengelyeknél.
Helyettem megmagyarázza az #5974-ben levő oldal nagyon szépen a hiányosságokat.

j99i206if

Tudtommal már tárgytalan. A marógép már fent is van az expresszen 210000-ért

sasi

A videó statikus kiegyensúlyozást mutat, ez talán egy ventillátornál elmegy –ha igénytelen felhasználásról van szó-, de nagyfordulaton csak dinamikus centrírozás jöhet szóba.
A környékünkön a motortekercselők egy iparoshoz hordják a forgórészeket centríroztatni, ő csak ezzel foglalkozik.

besirkyjh

Szivesen mellé álnék a mühelyben az iparosnak .
DE most komolyan mégnézném hogy hülyére van müszerezve vagy meg tanulta a szakmát és most rutinbol ( és tiszetsségesen ) dolgozik .
A ventillátor kicsit talán tulzás , azt irja ha a tömeg egyensuly rendben van utánna csak veszödés a további egyensulyozás .Többe kerül a leves mint a hus .

Ettöl függetlenül a dinamikus egyensulyzás a lényeg mert ki használ egy forgorészt ha nem forog .

A videon nem prizmás mérés van .

Mit használ a szaki ?