Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Ecsem!
Ezt süket dumat!

000000000

Sziasztok!

Azoknak akiket nyomon követték gépvásárlásra tett kíséletemet jelentem, hogy sajnálattal értesítettek, hogy az x tételre beadott vételi ajánlatom nem nyertes ajánlat.  
Padig így utólag sem érzem úgy, hogy 175+ÁFÁ-nál többet kellett volna ajánlanom, nekem ez volt a plafon. A következő kísérletem nov 9-lesz, szintén e400as kettő is van még nem láttam őket.

besirkyjh

Sajna .
Az E-400 egy nagyon szuper gép de biztosan kitudod használni az összes adottságát ?
A 200 000 nekem kicsit karcsunak tünik egy olyan gép-ért amit nem felujjitással kell kezdeni .
Az adok veszekben ott egy E2N a maga kategoriájában szenzácios kis gép .Persze kisseb munkákra ( de nem számot tevöen kissebb) .Gondold át mire lenne használva a legtöbbet .Csak nagyon ritkán kellenek 3-400mm-nél hosszabb munkadarabok .pecizség is mellete szol .

000000000

Méretben az E400 pont megfelel, árban is jobb, mint az e2n, mivel ezeket a kis gépeket jobban keresik. Nekem helyem van, ezért nem fizetek többet egy kisebb gépért. Hogy ki tudom-e használni? Nem hiszem, mivel nem fogok napi 8 órát esztergálni, de a célomat csak egy saját géppel tudom elérni. Jól jön az az 500-as elforduló átmérő néha. Nekem pont szükségem lett volna rá. Az ár és az állapot nem mindig arányos, van úgy, hogy valakinek nagyon el kell adnia a gépet, ilyenkor lehet áron alul venni. Az csak engem igazol, ha a 200 szerinted kevés, mivel én pont egy ilyen jó vételre vadászom. Egy 30 éves gépért nem tudok többet adni akár milyen jónak mondják.

zczzn9622

Sajnálom hogy nem sikerült remélem legközelebb több szerencséd lessz. Mostanában sokan kényszerülnek eladni a gépüket ez pedig a vásárlónak kedvez. Én nemrégiben vettem egy E400/1500 -at két tokmánnyal síktárcsával bábokkal cserekerekekkel elég jó állapotban 150.-ért és az árban egy bakköszörű is benne volt.Hát örültem is neki...

000000000

A jó vételhez türelem kell, ki kell várni a megfelelő alkalmat. Én ezt teszem, mert időm van kidobni való pénzem annál kevesebb. Szerintem egyáltalán nem irreális, hogy 200 körül egy jó E400-ast  lehessen venni minden gyári tartozékával. Elkeseredve egyáltalán nem vagyok, mert a jó a dologban, hogy a pénzem megmaradt:)

zczzn9622

zczzn9622

Azt mondják tavasszal lessz a gépdömping.

000000000

Ha valakinek egy gép nem kell viszont nincs helye tárolni, az akár a piaci árának a feléért is odaadja. Nekem is van olyan gépem amitől már évek óta megválnék, csak a helyet foglalja,már nincs rá szükségem akár fél áron is boldogan eladnám. De most feleannyiért sem kell senkinek, mert "válság" van, nincs szabad pénz, a fennmaradásért folyik a küzdelem. Ez a kedvező alkalom a jó vásárláshoz.

besirkyjh

Ok ok megadom magam  
Lehet hogy én más  gépre gondoltam .

000000000

Szia Jano!
Van egy e1n-em, hiányzik belőle néhány kütyü. Ehhez is lenne alkatrész?

KoLa

Ma kedvemre való munkám akadt - csőhajlító szerszámot esztergáltam E400-al, a feladat 160-as rádiuszra hajlítani 120mm hosszú 20x1.5 csöveket hidraulikus présen - ehhez a szerszám két felének az esztergagépben történő elkészítéséről van szó.
Azért mutatom be mert újból alkalmaztam az általam kifejlesztett HVC vezérlést (Homo Visual Control :)))) )Gondoltam szórakoztatlak benneteket!Aképek sajna nem lettek valami jók mert a gép fölötti neon csillog az alulemezen pedig próbáltam olyan szögből fotózni ami szemre már jó volt.
A lényeg hogy a síktárcsára nem fért fel igy aztán elővettem azt a tengely végére hegesztett tárcsámat amit arra szoktam használni hogy pozícióba ráhegesztek dolgokat és úgy munkálom meg, de mivel ez egy gyengébb felfogatás ezért nem lehet 10-es rádiuszkéssel nekiesni hanem egy r 1.5 -el és 0.5mm-es fogásokkal.  
Ez úgy történik hogy a késtartóba befogok egy mutatót aminek a kontúrja megegyezik a késével , a szegnyeregbe meg egy asztal szerű lemezt amire fölrajzolom a kontúrt amit le kell követni - a kést az anyaggal a mutatót a kontúrral összehangolom és azután már tiszta élvezet az esztergálás !!!
Azért a nagyítót már fel kellett tenni a simító fogáshoz! http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Profilk%e9sek/HVC%20vez%e9rl%e9s!/A%20m%e1sol%f3.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Profilk%e9sek/HVC%20vez%e9rl%e9s!/Fel%fcln%e9zet.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Profilk%e9sek/HVC%20vez%e9rl%e9s!/Als%f3r%e9sz%20k%e9sz.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Profilk%e9sek/HVC%20vez%e9rl%e9s!/Az%20ellendarab.jpg" border=0>

Teaway

Ügyes szerkezet, grat!

(<i>"a gép fölötti neon csillog"</i>

Fénycső lesz az...a neon az más.)

4um5b65d

Mazochista !!!!!
[#buck][#eljen]

j99i206if

Okosság, ilyet én is csináltam annyi különbséggel, hogy a sablont kimunkáltam 3-as alulemezből és addig esztergáltam míg a tapintó mindenütt hozzá nem ért. Egy elég bonyolult hullámos homlok felületet kellett így megmunkálni.