Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszi , vettem a dolgot és kipróbálom holnap, de nekem ugy tűnik hogy annyira nagy baj mégsincs a géppel, mert már pár dolgot elkészítettem vele és az méretileg és esztétikailag megfelelő sztem.Én itt hasznos dolgokat sztnék tanulni főleg E2N-nel kapcsolatban a használatot illetően. Aki megtanít erre annak bármit meghegesztek azután, és nem lesz probléma vele, nem ugy mint egyesek akik a hegesztés tudománya terén küzdenek nehézségekkel, de ez most mindegy. Szóval kösz minden jótanácsot de főleg E2N-es dolgok érdekelnek első sorban.

s7manbs8

Te most úgy szóltál a kezdőhöz, mint a western filmekben a főhős,. Úgy jó fiam, hogy ha csuklóból tüzelsz, és ha találtál, kemény vagy, ha nem akkor is.

"John Wayne 1965. 'Fire on move' című filmjében.

4um5b65d

Persze, oké, a gép ettől még rendben lehet, csak az öreg a 40 évvel a háta mögött , nem jól tesztelt...
Egyébként ha visszaolvasol pár hetet ebben a topicban, ott pont volt szó arról, hogy mi a teendő mikor egy gépet leraksz egy új helyre. A gép talpak állításával csavarni tudod a gép ágyat és ezzel egy rakás kúpolási problémát el tudsz hárítani.... Valahol azon a környéken van ahol képek is kerültek be a topicba a precíziós vízmértékekről...

4um5b65d

s7manbs8

Amúgy láttad , piszkos jó, el ne szalaszd ! [#crazya][#circling][#crazya]

10 sör után már nekem is jó a kedvem most pl....

4um5b65d

Ne baszkkkki, a 10 sört ittad vagy csak számoltad a frigóban ?

s7manbs8

Ittam , meg még annyi van a frigóban is, most szemezgetek vele, vagy a szomszéd lyányával ?

KoLa

Ha be akarod állítani a főorsódat akkor esztergálj egy tengelyt(legalább 300-400mm hosszút) egybefogásból két csúcs közt, az egyik végén legyen egy morsekúp ami illeszkedik a főorsóba mellé esztergálj egy százados méretű átmérőt amit kiad az anyagod (csaképpen körbevigye a késed annyi elég), a másik végére ugyan azt az átmérőt esztergáld századpontosan (20 mm hossz elég)
Ha kész tisztítsd ki a főorsódat és tedd be a kúpot - mérőórával ellenőrizd az ütését , ha jó akkor tedd rá az órát a keresztszánra és nullázd ki a végét majd vidd be a tövére és ott is ellenőrizd mit mutat.......
Ha pl. általában tokmányból kilógó anyagokat akarsz esztergálni akkor úgy állítsd be hogy 100mm-en + 0.05 -ot mutasson az óra mivel úgyis kinyomja az anyagot a tokmánytól távoldva és így fog 100-ig közel azonos átmérőt esztergálni.

KoLa

Persze az 5724-t figyelembe véve

besirkyjh

Ez nekem nem igazán tiszta .Ha nincs mellete a Jozsi-bá ez nemfog menni .Miért esztergáljon ha még azt sem tudja szegény milyen állapotban van a gép ? Szánok kottyanása, föorso kottyanása stb .Ahoz hogy korrekt mérést tudjon csinálni szüksége lessz egy etalonra ( valoszinü a Jozsi bácsinak van )és két mérö orára meg egy kissebb spajszerre .Ha itt minden oké (munkalécek,föorso csapágy ) akkor jöhet az esztergálás .Valoszinü már ezt sem tudja megcsinálni Jozsi bácsi nélkül ( tudni kell a paramétereket , türéseket ) .
Régen csináltam már de talán eszembe jut hogy mit is kellene mérni és hogyan .

Udv

HJózsi

Lesz hol kipróbálni a szintezőt ... az EMG-ben van a táram könyvelő irodája... :)

HJózsi

000000000

Ez jol hangzik! Csak ennyi lenne a dolog? Na de most komolyan. Egyenlőre nem vagyok felvértezve ilyen mérőműszerekkel és még nincs is meg a hozzáértés se. Egyyenlőre e2n cserekerekeket hajtok, mert az sztem kell majd biztosan. Meg rendes késeket, ugyanis nem sok minden volt a géphez. Kulcsar Zoltánnak meg igaza van, a leírtakból nem sokat tudok megvalósítani, csak azt amit megértek, vagy csináltam már. Személyes kontakt összejöhet sztetek?

000000000

A holnap az jónak hangzik!

Motoros

http://www.vatera.hu/listings/index.php?p=4&us=apupupa" TARGET=_fnew>ITT nézz körül sok minden van az esztergához, cserekerekek is néha...az ürge budakalászi..nincs messze. Az E2N-el szerintem nagyon jól választottál.