Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem igazán, szétszedni könnyű, csak meg kell törni,összerakáshoz kell a fogó.

000000000

Nálam van gyári műanyag fogó, de néha szívok vele. Lehet hogy kéne csinálnom egy ilyen pofásat.[#smile]

KoLa

Na ez az Bodi! az enyém is hasonló csak van egy a késtartóba is ami nincs befogatva csak rá vannak közelítve a csavarok hogy egy mozdulattal ki-be rakható és még menet közben előre-hátra mozgatható, elég stabilan áll mert a súlya miatt befeszül egy kicsit de akár meg is húzható szükség szerint a másik meg felnyitható.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Burkolat01.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Burkolat02.jpg" border=0>

000000000

Kösz a képet, egy késtartósat csinálok én is. Az ütköződ vezérel is ?

KoLa

Igen kikapcsolja az előtolást ha erre gondolsz csak nem fért rá a képre - van egy négyállású revolver ütköző az alatt ami látszik

KoLa

Az Ean-ak is van ilyen kikapcsoló ütközője még jobb is mint az E400-é mert előre és hátra is működik

3m9kaxws5

Üdv hobbisták,szakik ! Ma regisztráltam a fórumba . Előtte becsületessen végigolvastam elejétől. Eszterga vásárlás előtt lennék 3 fajtát szemeltem ki .
EAN-1000
E 400
E1N
Ezek beleférnének a keretbe kb 400-e ft.
Kérdés mejiket válasszam ? Magamról annyit heggesztéssel foglalkozom,munkahejen és otthon is . Awi-val .

Robika37

Üdv a klubban!

Szerintem ezek közül az E 400 a befutó.

Robika

hostya

Elsősorban Vbobi-tól kérdezem.
A nyári hatvani talin láttam a "nagypiros" mögött,egy szgépkocsi ablakmosó szivattyút a tartályával együtt, láthatóan hütő-kenő szivattyúnak (akartad)-szoktad használni.
Az a kérdésem hogy mennyire vált be?
Tudom hogy ezek a kis szivattyúk nem alkalmasak (kvázi) folyamatos üzemre (sem), de rövid 1-2 sec.-os oda sprickelésre talán igen.
Én az esztergámhoz szeretném alkalmazni, mivel nagyrészt alut esztergálok, és ugye az igényli a z időnkénti kenést az emulzióval.
Eddig egy szintén gk ablakmosó szivattyút használtam, de az egy 30 évvel ezelőtti ZSUK-nak a szivattyúja volt, ami egy "lábbaltaposós" membrános szerkezet. Na ez most meghalt, és nem lehet javítani, mert az egész össze van peremezve.

hostya

Bocs...
Vbobi=Vbodi :)

hostya

Úgy is ez a mai nap slágere...  :)

"Kérdés mejiket válasszam ? Magamról annyit heggesztéssel foglalkozom,munkahejen és otthon is . Awi-val ."

A j-t ly-nal...

000000000

Lada ablakmosó szivattyút használok, nálam bevált. A tartályára nincs szükség.

000000000

Nekem ugyan még nincs esztergám, de nagyjából hasonló cipőben jártam, járok, mint te. Jelenleg egy E400-ra adtam egy vételi ajánlatot, várom a  választ rá. Ha a felsorolt gépek mind hasonló állapotban vannak akkor én is az E400-at választanám. A típuson kívül nagyon fontos az állapota, és hogy mit adnak hozzá.

000000000

OFF
Kérem senki NE vegye magára, nem azért írom ezt a pár sort. A multkor kaptam egy önéletrajzot,a  delikvfens állásra pályázott nálam cnc és marós képesítéssel. Olyan sok helyesírási hiba volt benne, hogy nem nézhettem tétlenül és kijavítva küldtem vissza az illetőnek, a stilisztikáján is csiszoltam egy keveset. A végére beírtam hogy nálam sajnos nincs álláslehetőség, de sok sikert kívánok neki, a javítások után több lesz az esélye sikeresen pályázni. Visszaküldtem neki, szerintetek megköszönte legalább?

Bocsi a nem ide illő bejegyzésért, de ma úgyláttszik tényleg az ilyen dolgok a NAP TÁMÁJA.

ON

3m9kaxws5

Bocsi! Úgylátszik összekeverted a fórumot .  
ez a fórum ha jól olvastam esztergálásról szól .De hát ha nem értetted mit akartam kérdezni hát bocsi!!!