Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Azt szeretném megtudni, hogy Mach CNC esztergához  
mivel tudnék kódot generálni, maga a modell nem gond. Milyen progival lehetne?

ra8nsmk6w

ONE CNC 2000 LATHE&MILL .Viszonylag egyszerű

besirkyjh

Ezeket az ablakmoso motorokat szakaszos üzumre találták ki , folyamatosan hajtva pár ora alatt tönkre mehetnek . Amit irsz az az igazi hütüfolyadék szivattyukra igaz de ez a motor ( ablak moso ) egy kompromisszum .Ahoz hogy nemenjen tönkre nem szabad max teljesitményen folyamatosan üzemeltetni .Erre jo a szabályzo -
Ötlet : Árban is ottkörül van a szobai szökökut  

Üdv

000000000

Még nem kaptam választ, holnapután jár le a határidő ameddig az eladónak dönteni kell.

5bzs27u7

Köszönet.
Mivel nem tudtam a demót letölteni, más után néztem, Edge-CAm is generál esztergához kódot.

bmejdz9nu

One CNC 2000... erről hogy lehet infókat találni? Windows-os?

Révész Richárd

Igen windows-os.Ha érdekel küldj egy mail-t.

000000000

Üdvözlet minden kedves fórumozónak! Már pár hete olvasgatom a felületet és megdöbbenve tapasztalom hogy sehol se vagyok hozzátok képest. A munkahelyemen minősített hegesztő vagyok, sajátba pedig majdnem mindent megcsinálok ami fémszerkezet, csak eddig túl sok külső segítséget használtam fel. Az ember mindig fejlődni akar és én is ezt teszem ha időm és lehetőségem van. A melóhelyen Érden a tiszteletreméltó nyugdíjas Józsi-bá a mi forgácsolónk megláta bennem a tanulni akarást és szárnyai alá vett egy kis okításra, aminek az lett az erdménye, hogy elhatároztam veszek egy esztergát és amennyire lehet kitanulom a szakma egy-két rejtelmét. Találtunk közösen két hete Kecskeméten egy remek kis E2N-t, 1969-es, és az öreg szerint meglepően jó állapotú. Csúcs nélkül egy 20 mm átm. 250 hossz darabot munkáltunk meg ami a tokmánynál és a végén 4 század mm eltérést mutatott ( órás tolómérővel). Szóval megvettem és zajlik most is a takarítás a 20 éves mocsokból. Egy gépszerelő szerint szerint ő csak az esztétikán javítana, amihez azonnal neki is fogtam, hamarosan elkészül. Számomra fontos hogy jól nézzen ki de a műszaki tartalom a legfontosabb szerintem is. Egy szó mint száz olyan tagoktól szeretnék tanácsokat esetleg kérdésekre válaszokat kapni, aki ennek a típusnak az ismerője, esetleg személyes találkozót is össze lehetne hozni, ha van erre lehetőség. Én 14ben lakom és 16ban van a műhelyem az EMG telepen. Ui.: Józan életű, szerény embernek tartanak engem, és én ugy gondolom hogy rendes munkából is meg lehet majd egyszer élni ebben a kis Országban.

4um5b65d

20-as átmérőt 250 hosszon , csúcs nélkül ?
Ebből milyen következtetést vontatok le a gép pontosságát illetően?

000000000

Azt hogy itthon csúccsal is ezt a potosságot produkálta. Az öreg 40 év tapasztalattal a háta mögött azt mondta hogy vegyem csak meg. Én nem vontam le semmit se,csak ugy gondolom, hogy csak nem jártam annyira rosszul, bár egy ilyen géépnél bármi előfordulhat, nem?

KoLa

Az átmérő ötszöröse még stabil de az fölött először a kés eltolja magától az anyagot aztán beremeg még kijjebb pedig felmászik a késre!!!!
De a 12.5 -ös az már durva:)))

4um5b65d

Igazság szerint az öreg első teszje, nagyon nem jó. Ekkora kilógásnál már egy 20-as átmérő nem merev. Hat rá a centrifugális erő, hat rá a szerszám. Emelheti a kés az anyagot eltolhatja magától, sőt magára is húzhatja, ha olyan a forgácstörő és a forgácsolási paraméterek. Ezen dolgok pedig alapjában befolyásolják az esztergált átmérőt és vele együtt a kúpolást. A legjobb dolog amit ilyen esetben tehetsz, hogy fogsz egy 0,5-ös központfúrót és tokmány közelben fúrsz vele egyet. Ha nem töri el , illetve szemmel láthatóan klasszul a közepére megy az anyagnak akkor kezdheted kipróbálni a különböző hosszúságú anyagokon a kúpossági teszteket. De azokat csak forgócsúcsos támasztással. Ha pedig a főorsó csapágyazásra vagy kíváncsi akkor jöjjön a leszúró kés. Először tokmány mellett próbálni, majd egyre távolabb, de mindenképp ügyelve arra, hogy a leszúrni kívánt anyag elég merev legyen és a leszúrást ne befolyásolhassa az anyag kilengése. 100mm kilógásnál egy 40-es anyag még úgy ahogy megteszi próbának. Persze a tokmánypofa és az anyag pontos illeszkedése alapfeltétele a leszúrási próbáknak.

Más: Ha válaszolsz valakinek a hozzászólására akkor az illető sorának jobb szélén levő "válasz" szóra klikkelj előbb.

4um5b65d

4um5b65d

Már rájöttem :)))

000000000