Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

j99i206if

A nortonszekrény belsejében a tolókereket lehet vele tologatni. A henger alakú dob belsejében van az elótolás táblázat amit egy ablakon keresztül lehet leolvasni.

robroy007

tudja-e valaki hogyan kell felrakni az ean-ra a csere fogaskerekeket  a különböző menetekez

4um5b65d

Pont itt lejjebb linkelték be a képet róla...
[#nezze]

4um5b65d

Jaaaa, nem szóltam, most látom, hogy ean-t kérdeztél.....[#falbav], már nem tudok olvasni...

ukcge40u

Istenem, gyönyörű.

Álmaim gépe, mindent tud, amire egy hobbystának szüksége lehet.
Dolgoztam a 2-esen, meg a 3-ason, olyanok voltak a tanműhelyben. Imádtam őket. :)

Motoros

A KART feliratnak is van egy érdekes története.
45 előtt Kemény Antal Rt kezdte gyártani és nyugatabbra is elismert gép volt. 45 után az öntőmintán meghagyták a feliratot, így könnyebb volt eladni mint bevezetett terméket. Ezek a gépek már mind 1945 utániak harminc évnél öregebbek. Nehézműszerész eszterga kategóriába tartoznak. Ha valaki vigyáz rá akkor el tudom képzelni hogy még 50 év mulva is lehet vele dolgozni. Csúszócsapágyas, a leszúrástól sem retten vissza.

43pbwjg8s

Ne rettenjetek meg, hogy hibát ír először a megnyitáskor!
Oldalt az oldalakra kattintva minden rendbejön.
Szintén rövid ideig lesz elérhető!
Dudkin!
Ezt is odacsaphatnád az FTP-dre!

Régi, de jó könyv:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ebooks/esztergalyos_szakmai_ismeretek.pdf" TARGET=_fnew>esztergályos szakmai ismeretek.

ukcge40u

Miket nem tudsz te... [#taps]

ukcge40u

Nekem a fejemben van az egész... :)

43pbwjg8s

Akkor Te ne tőcsd le! :)

000000000

A munka hőse és többszörös újító. [#nyes] Köszi, már a tartalomjegyzék is ígéretes. Amúgy nekem jajveszékelés nélkül megnyitotta.

Miki2

Mikor nekem tanították a szakma alapjait (ཿ-ྂ), ez volt a bibliánk.
Nagyon sok alapvető, a mai napig sem változott tudásanyagot tartalmaz.
Minden kezdő esztergálni vágyó fóruntársnak ajánlható szakkönyv.
Köszönjük, hogy elő bányásztad, és hogy fáradtál a közzé tétellel.

ukcge40u

Letőtöttem, és felraktam a mappámba, elérésileg. [#vigyor3]
Így sok embernek a fejében lehet... [#nevetes1]

000000000

...nekem ez megvan/volt "eredetibe".....a legjobb könyv a világon....csak tudnám hova tettem... [#falbav][#falbav][#falbav]

ukcge40u

A mappámban megtalálod... :)
Nem is értem, KisKZ miért nem egyből a mappájába rakta?
Nemigen lesz ebből "kopirájt" probléma már...