Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

Üdv!
Van egy kis esztergám ami a minibbnél is minibb [#crazya]
http://www.craftsmanshipmuseum.com/images/Unimat3.JPG" TARGET=_fnew>Ilyen. A fúrótokmány helyére patron kerül, gondolom. A patron helyének méretei: 10mm átmérő 17mm hossz.És a külső rászorító menet 14mm-es. Tudtok segíteni, hogy milyen tipusú a patron, ami belevaló lehet? Illetve milyen rászorító való ehhez, hol lehetne kapni?
Köszönöm.
Remélem nem gond, hogy ide írtam.

Révész Richárd

Pontosan ilyen van nekem is.De hol van ezen fúrótokmány?Vagy a szegnyeregre gondolsz?Kerestem én is de nem találtam
Esztergálni kell hozzá anyát és kész is.Na meg csinálni kell patront is.
Nincs véletlenül egy felesleges tokmányod hozzá?
Hiányosan kaptam.

me3ua0a6

1000 bocsi! Tegnap kaptam kézhez, így kezdő vagyok.
Szegnyereg = tokmány helye...[#szomoru1] (Nagy gépekhez hasonlítottam)
Én http://www.vatera.hu/maro_befogo_patron_szerszambefogo_d_3_20_erc_155224379.html" TARGET=_fnew>ilyen patronra gondoltam, hátha van megfelelő méretben. Tokmányom nekem sincs, sőt, semmi egyebem sem. Egyetlen késem van hozzá, így azt is vennem kell[#lookaround]
Tokmány elvenné a munkaterület felét.

s7manbs8

Jajj, de kis aranyos, ilyet hol lehet szerezni ?

s7manbs8

s7manbs8

Szerintetek egy ilyennel ki lehetne esztergálni egy távcsőmechanikához szükséges alkatrészeket ?

4um5b65d

Bocsi, hogy belecsaholok, de ha teheted akkor ne marós patront válassz hozzá, mert ha lazítani akarod az anyagot akkor a hollandit mindig annyira ki kell tekerned, hogy kicuppanjon a patron a helyéből. Az esztergapatronok sokkal meredekebb kúppal rendelkeznek és a legtöbbje hátsó behúzású. Persze ezek közt is van hollandis szorítású , de mindenképp meredekebb kúppal van. A vaterán 2-3 napja láttam egy nagyon kicsi készletet ami talán épp jó is lehet neked.

4um5b65d

Csak egyszeri gyártást csinálnál magadnak ?
Csak azért kérdem, mert ha javítási munkákon töröd a fejed akkor ez nagyon kevés lesz hozzá. Sok féle trükkös patron kell és sokféle menetemelkedés vágási lehetőség. Sokat gyártok optikai dolgokat is és tapasztalom a nagy szívásokat.

me3ua0a6

Ha tudnál linkelni egyet a vateráról, annak tudnék örülni, mert most teljesen átnyálaztam a logikus keresőszavakat, és nem találtam megfelelőt.  Köszönöm a tanácsot. :)

4um5b65d

Épp azt néztem neked. Ez Holandis meghúzású.
http://www.vatera.hu/kiseszterga_patronkeszlet_42db_155623562.html" TARGET=_fnew>ITT
Bár egy tokmányt sokkal jobban tudnál használni a géphez.

me3ua0a6

Én is tokmányt kerestem először, de ugyebár ez 200-as eszterga, itt minden centi számít xd
Ez a patron tök jó lenne, rátaláltam én is, csak kár hogy egyben kell megvenni mindet, illetve hogy kicsit hosszabb, mint ami nekem kéne... átmérőben viszont jó lenne.nekem kb 15-17mm-es mélyséű a patron helye.

me3ua0a6

Egyik régi kis nyákfúrómhoz voltak olyan patronok, amiből 3 db átfogta a 0-4mm-es átmérőt. Ilyen kéne ide is, csak sajna az kb 5mm átmérőjű volt.

4um5b65d

A hossz nem annyira lényeges. Megteheted azt is, hogy ami most fent van menesztőtárcsa, gondolom az leszedhető. Annak a helyére lehet készíteni egy patronbefogót.

me3ua0a6

Megoldható, ötlet sem rossz. Viszont gykorlatom nincs esztergálásban még, a hollandi, avagy a patron szorító is nagy feladat lenne számomra... :(

4um5b65d

Vagy ha nem szedhető le a tárcsa, akkor közvetlenül arra is felrögzítheted a befogót. Kicsit macerás munka, de meg lehet csinálni. Persze valami nagyobb gépen kellene legyártani.