Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Miki2

Utánna már ... későn láttam.

4um5b65d

Egy használtabb gépen akár a zsámoly nyomot hagyhatott a keresztszán tetején, így előfordulhat, hogy nem fekszik fel rendesen. Nálam is időszerű lenne egy köszörülés. Egy modul menet vágásakor látható, hogy egy nagyon hangyányit lenyomja zsámoly sarkát.

KoLa

Szetintem meg az van hogy Janó fórumtársat megszí...ták mert ez a része nem szokkott olyan mértékben kopni hogy lekelljen köszörülni(Ha csak nem forgatták óránként 10-szer 20 éven át) max egy kis összetusírozás!és még az is lehet hogy nem volt egysíkban az aljával és így mire tisztára vitte a köszörű nem maradt skála - ezt látni kellett volna a köszörűsnek!

4um5b65d

Abban egyetértünk, hogy valszeg eeeebaszták, az lett volna a legfontosabb dolog amire oda kell figyelni. Én is a párhuzamossági problémára gondolok. Annak idején ültem én is elég sokat a síkköszörű mellett de ezek alap dolgok voltak, hogy megnézem a párhuzamosságát felrakás előtt. Ja és még a mágnes meghúzása előtt egy kis billegésteszt , ha szükséges volt.
Az ilyen hibák miatt kezd egyre rosszabb híre lenni a szakmának.

KoLa

Ha egy öreg gép, lehet hogy már eltusírozták az allját vagy kétszer, úgyhogy eggyetértek,szakember kérdése az egész:)

000000000

Egy hülye kérdésem lenne: Tos 120 3 pofás tokmány normál, a pofák belselye meg van nyomódva és ezáltal nem központos a befogás. Fel lehet azt szabályozni azokat belülről???
Lehet bele újakat tenni?

KoLa

Nem lett jó a link - Kola mappa - Tokmánypofa szabályzás

000000000

Üdv! Én nemrég regiztem ide, egy kérdéssel fordulok már is hozzátok. Még eléggé kezdő vagyok a szakmában, szóval ezt előre leszögezem :) Szóval adott lenne, egy M24x1.75 menetes orsó erre, szeretnék egy anyát gyártani, viszont nincsen ilyen menetfúró a közelemben, de szerintem nem is létezik mert a szabvány az M24x1.5, M24x2 a kettő között nincsen. Szóval mi a teendő ilyenkor, hogy csináljak M24x1.75 anyát? Egy E3N-es gép áll rendelkezésemre. Előre is köszönöm!

000000000

Gondolom kést kéne köszörülni, ehhez kéne egy kis help, pl egy kialakítási rajznak örülnék...

4um5b65d

A felhasználói mappámban a szerszámok közt találsz menetvágó kést. Ami nincs odaírva, hogy 60 fokos a csúcsszög.

zczzn9622

De de ingyen volt ugymond iserős ismerőse alapon,bár ez még nem ok arra hogy elb... elrontsa. Pedig direkt meg lett mondva hogy azt az oldalt ne köszörülje de a melós akinek odaadta annak már nem mondták.

zczzn9622

Ez oké meg is csinálnánk házon belül probléma az a probléma hogy még egy körasztalunk sincs pár éve kintmaradt a műhely elötti nyitot fedett részen és elvitték az indiánok sajnos azóta nincs másik.

zczzn9622

Készítessz vagy veszel egy menetkést a megfelelő menetprofillal (méter,withworth,trapéz,zsinor,stb)ami a méter, befogod az anyagot megfelelő hosszon síkesztergálod nagyolsz majd simítassz megfutod a magfuratot belevágod a menetet. itt az 5825 sorban KisKZ (ezúton is köszönöm neki)felrakott egy könyvet ott eről bővebben olvashadsz.

zczzn9622

Ne fáradj vele gugliba beírod hogy menetkés kiad párat pl. vaterán 400.- ezért neméri meg bogarászni vele.