Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

zczzn9622

Amit írtál és még sok minden infó itt www.szerszamgepgyartas.hu

zczzn9622

Fórumtársak az lenne a problémám hogy egy E400 keresztszánt köszörűltettem síkba és elszúrták a munát mert a nóniuszt amivel kúpesztergáláskör a kéziszánt allítom eltüntették tudna valaki ilyet marni vagy gravírozni lehetőleg Budapesten? Előre is Kössz

4um5b65d

Nem örjöngtél ?

ukcge40u

Hát ja, az kellett volna...

4um5b65d

Nem is olyan egyszerű ezt a fok beosztást elkészíteni. Hogy lesz meghatározva a 0 fok amikor le van szedve az egész kézi szán rendszer ?
Talán még a legjobb megoldás lenne acéllemezből egy gyűrűt csinálni teszem azt 150-es furattal és 170-es külső mérettel (vagy amit a gép megkíván) majd erre a gyűrűre felgravírozni a cuccot. A keresztszánba pedig belemarni egy sűlyesztést amibe ez a gyűrű szépen belefekszik. Így utólag bele lehet ragasztani a megfelelő pozícióba a skálát...

zczzn9622

Azthiszem 200 széles a szán (benne a furat ez körül kell a skála 180 fokba) ennek a fele lesz a 0 fok innen körasztallal mérhető a többi vagy egy cnc glaviral maróval is megoldható csak se körasztal semmi nincs.

Teaway

Fém szögmérőt nem tudsz hozzá illeszteni?

4um5b65d

Na-na, gondolkodj csak egy kicsit.....

Ki garantálja neked azt, hogy az eredeti skálán halál pontosan a fémszerkezet mértani felezőinél volt a nulla pontod ?

A gyárban először megcsinálták a skálát, majd órázással beállították a kéziszánt, hogy párhuzamos legyen a hossz-szánnal, majd csak a legvégén jelölték fel azt az egy szem vonalat a kéziszán talpán.

Ha minden úgy lenne ahogy te elgondoltad, akkor bizony nem fordulhatott volna elő az a dolog nálam, hogy mikor anno elvittek a melóhelyről egy gépet felújításra az eredeti Cseh gyártójához, majd mikor visszakaptuk a gépet kiderült, hogy összecserélték két gép kéziszánját. kb 1,2 fokot csalt a visszakerült gép szögskálája.
Ha simán csak felgravíroztatod a skálát, azt is megteheted, de akkor az 1 db vonalat is marasd le a kéziszánról és utólag ha minden kióráztál rajta akkor finoman üsd bele egy éles hidegvágóval.

Miki2

Ha kész a skála, a kézi szánt addig állítod, míg a tokmányba fogott párhuzamos! darabon a késtartóba fogott mérőóra "0"-át mutat.
Ezután a kéziszán zsámolyán bejelölöd az új "0" vonalat.
Ettől kezdve "pontosan" fog mutatni.

43pbwjg8s

Nem tudom mennyire fogyelsz De a mappámból nyitottad meg! :)
Kukucs!
Szétnézni mielőtt szólni!!! :)
Épp a lehetséges copyrigth problémák miatt emlegetem a rövid időt és más tárhelyet.

Miki2

Te szoktad mondani: feleslegesen ne bonyolítsuk meg a dolgokat.

4um5b65d

ukcge40u

Tévedsz cimbora, én közvetlenül a linkről nyitottam meg jobbgombosan, és egyből pdf-et kaptam anélkül, hogy láttam volna az oldalad.
Tehát nem tudtam szétnézni.

Így is lehet csinálni, és gyorsabb. Meg gyorsabban hülyét csinálhatok magamból. :)

KoLa

Hogyan lehet az hogy köszörültetsz egy kéziszánt és eltűnik róla a fokbeosztás az nincs útjában ott semmiféle pontossági felújításnak,nemértem!

KoLa

Nem kéziszánt hanem keresztszánt[#falbav]