Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem olyan nehéz az, én még vasat is öntöttem, a neten nagyon sok minden van az öntésekről.Nagy élmény, ha sikerül valamit kiönteni.

000000000

hát nagyon szeretnék bronzt őnteni,és láttam rola cikkeket,de más az ha valaki elmondja a tapasztalatát.

ztti28t3n

Segítséget szeretnék kérni! Valaki magyarázza el nekem (úgy, hogy megértsem), hogy mi a különbség a negatív és pozítív cserelapkák között. Több katalógust is végignyálaztam, de sehol nem találtam rá utalást. Köszi!

4um5b65d

Tudod hogy mi az hogy aláköszörülés ?

ztti28t3n

Valami rémlik...

4um5b65d

A bal oldali lapka vízszintesen építhető be, mert van egy fokban aláköszörült (függöleges) hátlapja és éle. A tetején levő forgácstörő miatt egy pozitív homloklap keletkezik. A középső lapkának meg ilyen nincs. Ez olyan mint egy tégladarab, de vízszintesen beépítve nem lehet vele forgácsolni ezért meg kell buktatni a lapkát , hogy kialakuljon egy kvázi aláköszörülés. Ezt mutatja a jobb oldali lapka. Viszont ebben az esetben a lapka teteje (homloklap) negatív szögben áll. (Negatív homloklap)

http://kepfeltoltes.hu/090311/000_1135_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

hát akinek tellik ilyenre....!:))))[#zavart2][#zavart2][#zavart2][#finom][#finom][#finom]

4um5b65d

Csak ez a 3db van és erre is 15 évig gyűjtöttem. :)

000000000

estetleg...az szj-ám ...1%-át...???:)))[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#nyes]

4um5b65d

Minden millió jól jön ebben a válságban ... :))

000000000

majd szolok a kőnyvelőmnek...!:))))[#nyes][#nyes][#nyes][#nyes][#worship][#worship][#worship][#worship][#taps][#taps][#taps][#taps][#taps][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

ztti28t3n

Ha jól értelemezem, akkor mindegy, hogy negatív vagy pozitív, csak a megfelelő lapkát a hozzávaló késszárba kell használni?

4um5b65d

Pontosan így van. Némely nem alávágott lapkát be lehet rakni egy olyan késszárba is ahová alávágott lapka kellene. Egy gyakorlatlan szemlélő nem biztos, hogy észrevenné elsőre. Tehát azt kell szemügyre venni, hogy a lapka fészek vízszintesen van e elhelyezve, vagy döntve van fokban és ennek megfelelően választani a lapkát.

ztti28t3n

Köszi Laslie! Sokat segítettél.

000000000

A negatív homlok lapú lapkának mi az előnye a pozitívval szemben, illetve mikor előnyösebb a használata?