Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

svejk

000000000

sziasztok!egyetértek Gyulával,egyszerűbb melo kőnnyebb manuálisan,és szerintem a szériázáshoz spéci a cnc,meg ugy egy 5 tengelyes maro cnc egy designernek,aki franko kis progijával rőgtőn kivitelezheti a megálmodott formát.

r7nybt86t

Nagyon jó dolog ha van a gépen kézikerék!Sokkal közvetlenebb tud lenni az ember a géppel,ha akar!Csak vigyázni kell 1-2dologgal(pld.merre mozdul+- ,mekkorát lép 1kattanásra 0.001 0.01 0.1 1)Pld.Volt a cégnél egy ember aki leszúrókést akart bemérni,jó közel a tokmányhoz,forgás közben.%poti lehajt,szépen odavitte a tokmányhoz közel.Átrakta kézikerékbe(csak nem vette le 0.01-re a lépést 1-ről),tekert rajta egy párat előre:)phúú kemény volt!Ha láttatok már tokmányt ütni marha nagyot,késtartót,revolverfejet lefordulni!

HJózsi

dw576aerx

Üdvözlet Mindenkinek!
SNU200C2 típusú esztergához gépkönyvet keresek, vagy villamos kapcsolási rajz is elegendő  lenne.
Előre is köszönet

Robika37

Üdv!
Nos én dolgoztam ilyen kézikerékkel felszerelt cnc esztergán. Szerszám beméréshez jobbnak találtam mint a Jog gombokat nyomogatni,de nem tudtam vele egyenletesen forgácsolni mert nem volt túl precíz a szerkezet,meg az erővisszacsatolás is hiányzott.
Tokmánypofa szabályozásnál több folyamatos forgácsolásra nem szerettem használni, mert csak egy volt a gépen és külön kapcsolóval kellett váltani az X és Z mozgás közt közben fogásban maradt a kés és üresen pörgött a darab égetve a kés csúcsát. Egyszerübb  volt összeütni egy pár soros G kódot mint tekergetni és felváltva kapcsolgatni a funkciók közt. Azt mondanom sem kell ha közben gyorsjáraton is mozgatod a gépet még veszélyes is bármikor nekimehetsz az anyagnak vagy állandóan kell a sebességgel játszani hogy biztonsággal tudjad kezelni.Közben az idő halad már meg is írtad volna az alkarészprogramot
Szerintem , ha konkrétabban kérdezel konkrétabb választ kapsz.
Üdv: Robika

svejk

Köszi, ez elég gyakorlatias volt...

egyébként: Adott egy hagyományos esztergályos gyakorlattal rendelkező Fickó, de nincs esztergagépe és nincs semmilyen CNC ismerete, viszont össze fog állítani egy CNC esztergaszerűséget és a kérdés az hogy van-e értelme mezei encoderes kézikerekeket kialakítani.

000000000

szerintem Svejk papának el ment a kedve tőle!van biztos előnye is,de szerintem nélkűlőzhető alkatrész!

Teaway

Egyszerű...kényszerkapcsolat van az esztergáló fej és a főorsó között, lásd ugyanott az animációkat.

Robika37

Nagyon szívesen !

Nos ez most elég szubjektív lesz : szerintem felesleges. Ha megpróbálod hagyományos esztergaként használni, akkor értelmét veszti a dolog mert akkor minek a Cnc. A programozást kezeléstechnikát koordinátarendszert szerszámozást stb. azt meg lehet tanulni kézikerék nélkül is.
Én faesztergát tákoltam össze Cnc-sre. Egyszerü munkadarabokhoz irtam pár soros programokat Mach alá azokat módosítgatom ahogy a feladat kívánja.

Üdv: Robika

000000000

Szia Robika! A gépet szivesen megnézném.egy kérdés nem megy teli minden a faporral?[#integet2]

Robika37

Hali !
Akkor jók az élszögek és a paraméterek ha szijács jön le nem dara.[#integet2]

Robi

f7k4ytivb

Üdv.!
Nincs valakinek (letölthető)katalógusa a váltólapkák típusáról, hogy melyiket mihez ajánlják?
Előre is köszi a segítséget!

ztti28t3n

f7k4ytivb

Köszi, valami ilyesmire gondoltam!