Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Mesterek!
Áruljátok el mi értelme van ennek a késnek

http://www.vatera.hu/eszterga_kes_135161279.html

lari

Leszúró, vagy beszúró késeket szoktak így készíteni, azzal a célzattal, hogy egy esetleges pillanatnyi beszoruláskor, legyen a késnek rugalmassága, elkerülve így a kés törését és a munkadarab sérülését.
Olyan megoldással is találkoztam már, hogy ahol a késszár be van "sliccelve" , oda betesznek egy kis puhafa  (fenyő) lécet. így növelhető a rugalmasság a a késnek....

lari

rugalmasság a a = rugalmasságát

Robika37

Hát nem egészen. Szerintem rugalmasság=rezonancia.
Ennél a késnél az a tudomány ha lehajlik mert esetleg "beleharap" az anyagba akkor nem befele hajlik még nagyobbat rágva hanem kihajlik az anyagból. Lásd:http://209.85.129.132/search?q=cache:8vOglrQHA8YJ:hu.wikipedia.org/wiki/Gyalul%C3%A1s_(f%C3%A9mmegmunk%C3%A1l%C3%A1s)+k%C3%B6ny%C3%B6k%C3%B6s+gyaluk%C3%A9s&hl=hu&ct=clnk&cd=1&gl=hu&client=firefox-a" TARGET=_fnew>könyökös gyalukés
Üdv ! Robi

s7manbs8

Most néztem az esztergálás videóidat. Úgy látom neked a leszúrás művelete nagyon megy, vagy a többi figura felvételére mnég nem volt időd ?

Lenne egy kérdésem, csak az ugrott be, ahogy néztem a videót, hogy van olyan készülék, ami hagyományos esztergán csinálna olyat, hogy ahogy mész befele a késsel, a középpont felé, automatikusan változtatná az orsó fordulatát ? CNC-ken persze van ilyen nyilván, csak hagyományos gépre gondolva, én ilyet nem olvastam még.

4um5b65d

Én még ilyen kést nem használtam, de valahogy nem is érzem az ízét.....

4um5b65d

Hol lehet megnézni Lari videóit ??

s7manbs8

Bocsi, az neked lett volna címezve, csak mellé ütöttem.

000000000

Tehát akkor ez gyalúkés.

4um5b65d

Ez esztergakés !

000000000

Kanyarkés?[#integet2][#circling]

0gbwyh99

Üdv. mindenkinek!
Valaki azt írta itt valamikor hogy közönséges spirál fúró szárakbol köszörült magának fa marásra alkalmas szerszámot . Az a helyzet hogy van egy rakás fúróélem (HSS és egyéb) .
A kérésem az lenne ha van valaki aki elválalná hogy lefényképez egy olyan fa marásra alkalmas megélezett fúró szárat és egy kicsit el is magyarázná hogy mire kell figyelni . Köszi !

4um5b65d

"Úgy látom neked a leszúrás művelete nagyon megy"

Nem én csinálom, hanem a Sauma sampon (ha ismered a reklámot)
Szóval, ez nem nekem megy nagyon, hanem a késnek. Amúgy van olyan gép ami felpörgeti a fordulatot miközben megy befelé az előtolás, de egy egyszerű kiegészítő készülékként ezt nem tudnám elképzelni. Nem láttam még élőben ilyen gépet , de mechanikusan csinálj az biztos, mégpedig egy variátor tárcsás megoldással. Persze elektronikusan hozzá lehetne biggyeszteni bármely géphez ezt a megoldást.

4um5b65d

Egy sima mezei fúró szára nem alkalmas marásra, mivel a szár rész az puha. De egy menetfúró szára már jó lesz, vagy esetleg egy minőségi HSS-E csigafúró szára, azok már valószínüleg teljes hosszban kemények.

000000000

szia istván!én voltam aki dolgozik ilyenekkel,és szerintem nem nehéz művelet!:)))jo ha van gyémánt korongod,mert ezzel lehet borotvésra élezni!