Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

No igen erre én is gondoltam,de mielőtt méretre vágnám a menetes részt megnézem mennyi a fémesztergámon ez az érték

4um5b65d

Na bakker én meg itt koptatom a billentyűzetet....
[#buck]
"Eccerüen" profi vagy !
Még a méreteket is a fémesztergáról koppintod? Akkor nem is hibázhatsz a dologban.

000000000

Á ne gúnyolódj[#wow1]azért kérdezek mert nem értek bizonyos dolgokat.De amit nem kérdezek azt valószinűleg tudom(vagy még nem kérdeztem meg)[#buck]

Teaway

Fémesztergán a forgócsúcsot hogyan tudom kiköketni? Mert annak nincs olyan hátsó nyúlványa mint pl. a fúrótokmánynak.

000000000

Sziasztok,

termék gyártására keresek olyan emberkét, aki fém megmunkálására alkalmas automata hosszesztergával rendelkeznek. A pontosság (tized milliméter) és felület tisztaság (sorjamentes) nagyon fontos!

Ha bárki tud valakit, kérem segítsen.
Köszönettel.

Teaway

Milyen fémről lenne szó?

000000000

A menetes rész az x mm ert belemegy a morsehüvelybe mindenképp.A hátsó lapos nyúlvány meg még túl is lóg,ezáltal a szegnyereg munkautja rövidebb lesz.

000000000

Bocsi a 3896 Teaway nak szólt[#nemtudom]

000000000

4um5b65d

Ezt nem gúnynak szántam, de visszaolvasva tényleg tűnhet annak. Csak arra akartam utalni, hogy nem tudtam, hogy 1:1-ben ugyanazon méretekkel csinálod, mint a fémesztergánál.
[#kuss]

4um5b65d

Palom egy kicsit bonyolultan írta le, de alapvetően korrekt. A lényeg hogy amelyik szerszámon nincs menesztő lapolás (nyúlvány) ,azt kell alapméretnek tekinteni. Amelyiken meg van lapolás azt egyszerűen előbb kilöki a szegnyereg, mert hosszabb valamivel.

4um5b65d

Tegyél fel egy rajzot. Tudod, egy kép többet mond, mint ezer szó....

000000000

Jó mindjárt gondoltam! Nem láthatod hogy miben mesterkedem[#buck]és a dolgokat is azért kérdeztem mert nem volt szivem szétkapni a szegnyerget. [#integet2][#worship]

000000000

Ja Laslie ! Majd elfelejtettem hogy adok a jó szakemberek szavára.

Teaway

Kösz, akkor megnézem, hogy előrébb tudom-e hozni az alapméretet.