Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

A menetes szár csak forog és csak a cső mozog előre vagy hátra.A csövet meg egy ékpálya tartja hogy ne forduljon el

4um5b65d

Akkor a legegyszerűbb ha leesztergálod 50 mm hosszan a menetes szárat, teszel rá egy csapágyat majd a tekerőt egy ékkel és egy anya zárja a sort.
Az egészet bedugod hátulról egy csapágyfészekbe és a csapágy külsejét megfogatod egy seegerrel aztán már mehetsz is aludni... :))

000000000

Jó oda a sima golyós csapágy?

4um5b65d

Az erőhatás szempontjából nem ideális a sima, de én úgy beraknám mint a pinty. Egy 400-500 forintos csapágyat nem fogsz sajnálni, ha 10 év múlva cserélni kell.

000000000

Ingyen csapágyat berakni meg nem is vétek,legalábbis ezekszerint[#buck][#kacsint]Bár még gondolkodtam bronzperselyen is

4um5b65d

Elvileg még perselyezni sem kellene. Nagyon sok fémipari gépben nincs csapágy. De sokkal egyszerűbben le tudod gyártani csapággyal. Ellenkező esetben rá kellene hegesztened valami tárcsa félét és azt bedugni a csapágyfészekbe, de azt meg nem lehet seegerre biztosítani mert berágódik idővel. Oda valami csavarozott fedél kellene.... Nem érdemes annyit vacakolni vele.

000000000

Köszi![#worship][#integet2]

4um5b65d

Ugye nem felejted el a menetes szár hosszát jól bemérni, annak kell kilöknie a morse-ból a szerszámot !!

Robika37

Azért csak csinálja meg rendesen ha már ennyit vesződött vele !
Meg ugye gépet készít a kolléga Úr, úgy-hogy csak korrektül [#integet2]
Robi

4um5b65d

GÉÉÉPET ????

Eddig erről nem volt szó....
Én meg azt hittem, hogy csak egy faeszterga szegnyerget csinál PALOM...
Nem gondoltam, hogy a faesztergát is le szeretné gyártani ?!

[#falbav][#nyes]

ORCA17

PALOM esetleg ez segíthet
http://www.orca17portal.hu/prezent/e107_files/public/1236287209_1_FT18_szegnyereg.jpg" border=0>
vagy egy részletesebb rajz http://www.orca17portal.hu/prezent/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?18.last" TARGET=_fnew>>>ITT<<
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

000000000

Igen gépet készítek Laslie!Mégpedig napi másfél órában,ugyanis ennyi a szabadidőm.A főorsó már kész a házzal együtt,tokmány felillesztve.A szegnyereg is egész jól áll,talán a hétvégén elkészül.

4um5b65d

Csak poénnak szántam, tudtam, hogy komplett gépet csinálsz....

[#wink]

000000000

A menetes szár hossza is poén volt?[#fejvakaras][#vigyor2][#integet2]

4um5b65d

Az nem !
Ha rövid akkor hiába tekered hátra a szegnyerget, nem löki ki a szerszámot.
Ha pedig hosszú akkor már nagyon korán kilöki még mielőtt teljesen hátraért volna a morse hüvely.