Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Persze, hiszi a piszi....

Mondtam a multkor is hogy hintaszéket csinálj, erre meg nekiáltál egy faesztergának....[#buck]

4um5b65d

Ha csak azzal a szerszámmal van gondod akkor inkább tegyél a végébe egy csavart , vagy ha olyan akkor üss bele egy dugót. E miatt nem érdemes megváltoztatnod a szegnyeregben semmit...

000000000

No igen, mert azzal lehet megcsinálni a hintaszék kilencven százalékát![#beka3][#vigyor2][#wave]

4um5b65d

[#falbav] Jaaa, erre nem is gondoltam.....mondtam, hogy profi vagy.
[#crazya][#wave]

000000000

Laslie! Mostanában kicsit hiányolom az újabb esztergakés fotóidat.A hagyományos vídiás késekről és az általánosságban leggyakrabban használatos rapidokról is írhatnál,ha már a profizmusnál tartunk.Eddig nagyon jó hasznát vettem a fotóknak és főleg a hozzáfűzött magyarázatoknak.Előre is köszi.[#integet2]

4um5b65d

Na akkor pont azt fogod kapni amire kíváncsi vagy. Csinálgatok a hagyományos lapkás késekről egy rajz gyűjteményt, hogy melyiket mire lehet használni általános esetben és extrém, nem megszokott helyzetekben, meg hogy "mikor-merre-hová" kerül a forgácstörő. Csak közben weboldalt gyártok magamnak és kevesebb az időm. Ilyenkor mindig kattintgatok a web-írás és a fórum közt.

f7k4ytivb

Szia Laslie!
Csatlakozom Palom üzenetéhez a korábbiakból én is sokat tanultam és már nagyon várom a következőket![#worship]

Teaway

Szétkaptam a szegnyerget. Szerencsére van benne egy menetes szár, ellenanyával, amivel pontosan be tudtam lőni a szükséges hosszt a forgócsúcs kilökéséhez. A fúrótokmány szárát pedig megrövidítettem, hogy azt is ugyanakkor lökje ki.

000000000

És mikor láthatjuk?[#heureka][#wow1][#wave]

4um5b65d

Hát amikor színes cerkával kiszínezem a kiszínezni valót, majd megmutatom anyukámnak, és amikor ő is azt mondja, hogy milyen ügyes vagy kisfiam.....na akkor megmutatom nektek is.
De addig sajna még van vele munka...
[#buck][#vigyor2][#vigyor3]

000000000

Már majdnem kész a szegnyereg.Az oldalélű kést használtam hosszesztergálásnál,kézi előtolással és 3mm fogásmélységgel s nem rezonált semmit.

4um5b65d

Na akkor nagyon jól eltalálhattad a kést, ezt érdemes lenne jó alaposan leskiccelned, ha ennyire bevált. Talán egy makro fényképet is tehetnél be a fórumra, a kisgépesek tuti örülnének. A fogásmlységet gondolom elírtad. Nem 3 mm fogásmélység hanem átmérőben 3 mm-er vettél le az anyagról. Az csak 1,5mm fogásmélység.

000000000

Nem írtam el 3 mm.A felület is olyan lett mint a gépi előtolásnál szokott.Lapos forgács jött le az anyagról.

4um5b65d

Hát akkor miért írtad multkor, hogy nem egy erőgép a masinád, ha 6 mm-ert le tudsz venni 1 fogásból....
[#nemtudom][#csodalk]

000000000

Mert sok múlik a késen is.Véletlenül jól éleztem.Még le is lett fenve.Sokat számít ám az is hogy mivel mit meg hogyan csinál az ember.A fotóid a magyarázattal nagyon sokat érnek,többet mint egy sima rajz vagy ábra egy könyvben.Ez a 3 mm nagyon lassan jött ám le a leglassabb fordulattal.