Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Ígérem teszek majd fel szakmai fogásként video-t, amint egy álmos reggelen a tolómérőt kiteszem a gép tetejére és eligazítom, hogy egybevágjon a gép középvonalával....

[#vigyor3]

000000000

Laslie! Ma befejeztem az üregelést,kész lett teljesen.Közben káromkodtam mert valami oknál fogva az utolsó fogásoknál elkezdet baromira rezonálni a kés és olyan lett a luk mint a huzagolt puskacső[#conf][#csodalk][#wow1]Kénytelen voltam másik betétet köszörülni a fúrórúdba.

4um5b65d

Az is probléma lehet ám ilyenkor, hogy az utolsó fogásnál az ember hajlamos más előtolással, vagy fogásmélységgel dolgozni, mint az előtte levőknél. Ha túl kicsi lesz az utolsó fogás akkor is simán beremeghet, ezért célszerű a két utolsó fogásnak mindig azonosnak lennie. Persze ha pont akkor kopik el az szívás.

000000000

A gond ott volt hogy kivettem a kést megélezni.

Robika37

Túl éles lett a kés,ahhoz hogy jó legyen a felület nem árt ha "nyom " egy kicsit ha túl kicsi a fogás akkor is tud ilyen okosságot tenni.
Robi

43pbwjg8s

Bár már túlhaladott a dolog de azért:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/alapcuccok/seco.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Viszont volt egy kis örömöm is.
Az új mágneses mérőóraállványt beüzemeltem s kióráztam a tományt. 0.01 max.
Kis öröm is söröm.

tatosa

Szevasztok fiúk! Ez az első bejelentkezésem, nemrég vettem egy E2N gépet,azóta olvasom a fórumot. Sok hasznos ötletet találtam, sokáig éljen a fórum. És most a kérésem, modjátok meg, hogy emulzióhoz mit érdemes használni, hol árulják és még valami milyen olajat használtok a feltöltésekhez (sebváltó ...). A gépkönyvben amit írnak létezik még? Mi a megfelelője manapság? Előre is köszönet az infóért.

000000000

szia!ha jot akarsz a gépeddel tenni,akkor használj a váltoba olyan minőségi olajat,mint az autodba tennél.

4um5b65d

Emulzióhoz:  MOL EMOLIN 120 , ha javasolhatom. Én egy Opel márkakereskedésben veszem ahol forgalmaznak MOL termékeket, de MOL kutaknál is meg tudod rendelni. Nekem most ez a "szerelmem", nagyon jól bevált. De az adok-veszek topicban valaki tegnap-tegnapelőtt hirdetett hasonlót. Azt is használtam, abból is vehetsz.

4um5b65d

Mindkét lapkát használtam már, de a TP200-asra nem emlékszem pontosan, a TP2500 egy pörgős lapkafajta , nem ajánlott megszakított forgácsolásra, mint például a menetes szár , hatszög, négyszög anyag. Amúgy mindkettő méretező/simító lapka, acélhoz és korrózió álló anyaghoz, amint a színjelekből látni is lehet.

4um5b65d

Egy kicsit hosszabb film a nézelődni vágyóknak...
http://cnctar.hobbycnc.hu/LASLIE%20(%20Eszterg%e1l%e1s%20)/video/005_huvely_esztergalas.wmv" TARGET=_fnew>VIDEO...

HJózsi

"Én ezért olvasom a lapot ... nem azért mert kávé mellett is lehet"...[#kacsint]  
Köszönet a videóért!  
Annyit már is tanultam belőle, hogy megfelelő géppel nagy átmérőt is telibe lehet fúrni... Én egy 12-es átmérőt is három lépcsőben szoktam, bár azt észrevettem, hogy az utolsó menetben a nagy átmérőjü szerszámmal egyész jól lehet tovább mélyíteni többnyire probléma nélkül...  

000000000

Szervusz Laslie! Még sok sok ilyen videót! Nagyon király! [#worship][#taps][#integet2]

4um5b65d

Már nyomtatom a mozijegyeket ! Csak azzal lehet majd benézni , de ingyen jár hozzá popcorn....
[#nyes]