Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

A komoly dolgok kényszerből születnek.
Hobbiból csak unaloműzésképpen csiszolgatja a semmit, hogy teljen az idő. Legalább is nálam így van.

Motoros

Jó. Majd elkérem a lányom fényképezőgépét mert az enyémen nem jó a fehéregyensuly[#fejvakaras][#sir]

Motoros

"A komoly dolgok kényszerből születnek."
Ez igaz jó mondás. Nekem úgy hozta a sors, hogy a pénzt is csak ezek az ideiglenesen összeheftölt krahenyolt gépeim hozták. Az a pár szép fényes gyári cuccom meg csak arra való, hogy dicsekedhessek mim van.
De erre lehet van tudományos magyarázat is:
A gyári szabvány gépekkel csak eleve átlagos profitot lehet elérni, hisz ilyenje mindenkinek lehet.
Az egyedileg elkészített célgéppel viszont más a helyzet, ha bele lett építve az a titkos szellemi plusz. A kivitel meg másodlagos...csak működjön.

Motoros

[#eljen] Gratulálok magamnak a 3500. beírásomhoz.[#duhos2][#nezze][#fogmosas][#schmoll2]

Motoros

Anyám borogass!! Az összes beírásom 3501 lett.
Nincsen tovább itt a vég.

Motoros

Na jól van, már értem. Teljesen megzavart, hogy ez nem úgy számol mint a régi fórummotor.

000000000

Hát igen, mert amikor szorongatják az ember tökét (na nem igaziból), akkor könnyebben eszébe jutnak dolgok. kell mondjuk az a meló és ha már megvan, jó lenne némi haszonra is szert tenni.

Teljesen igazad van a kreativitással kapcsolatban is.
Egy gyári gépet "mindenre" csináltak. Az adott melóhoz mindig egy csomó pluszt kell belerakni és nem biztos, hogy mindig előnyös a gyári gép "plussza".
Végül is, azok tudtak eredményes "maszekok lenni, akikben jó adag kreativitás lappang.

KoLa

Ez aztán érdekes gép lehet! néhány fotót megnéznék!főleg a
"3. motor. revolverfejen egy kis szán ami X be mozog, ebbe akár 6 drb kis kés is berakható."
Hogy is van ez megoldva? ha jól értelmeztem a z-t mozgatja egy motor, vagyis a revolverszánt mozgatja, a szerszámcseréhez hátrahúzod amíg átfordul, és visszatolod az új szerszámmal, ez azt jelenti hogy az eredeti forgató mechanikát alkalmazod! ez pedig csak egy irányban forog! hogyan csatlakozik a 3.motor vezetékezése?
Persze tudom gyakorlatból hogy a revolverfejet kézzel vissza lehet fordítani egy bizonyos ponton, de ahhoz ott kell lenni!
Szerintem ha a 3.motoros x szánba egy olyan kést köszörülsz ami lesorjázza a patron felőli csővéget majd másik pozícióban ütközőként szolgál akkor,talán nem kell ott lenni!
Apropó! a patront ki nyitogatja az ellensúlyos száladagolóhoz, pneumatikus? mert az vezérelhető!
Sok ötlet van ebben a gépben valószínűleg![#eljen]

Motoros

Ami a régi revorverfejes emlékeidet illeti az teljesen OK , egyirányba forgatható csak, visszafelé még kiarretált állapotban sem célszerű mert 100 ból 1x kiakad és az kb 1 órás szerelés.
De pont ezt kilőttem....de majd pár fotót csinálok, és meglátod milyen egyszerű, és ezt is kitalálták az ősök valamikor. Pont azért sem teszek fel róla szivesen mert sokan azt mondják majd: ez is valami, és lehet igazuk is lesz. Semmi újdonság nincsen benne a motorok felszerelésén kivül.

hostya

"...Pont azért sem teszek fel róla szivesen mert sokan azt mondják majd:"...

Szeretném ha készítenél képeket, és azokat feltennéd a "TÁRADBA".
Ott is meg tudja nézni akit (nagyon)érdekel, és mégsem olyan "nyilvános" mintha ide tennéd a "fórumra"..
A régiek ismernek, és azt is tudják hol keressék a képeket..[#integet2]

Motoros

Kösz, rendben.

KoLa

Megértem ha nem akarod körbefotózni!
A torony revolver visszaforgatást, a trix-en, a kart-on, egy svájci, egy orosz, és egy angol gyártmányún gyakoroltam eddig, nem sikerült elrontani egyiket sem!nem a Tos-nál van valami elcseszve? nem ismerem ezt a tipust!

6rk75uezn

Egy kérdés.
Van 2db mikrométerem és most vettem 2db ot hozzá,amiket vettem az le lett ellenőrizve kalibráló szárral,azok jók,de ellenőrizni szeretném azt is ami itthon van (0-25,50-75).
Azt hallottam egy jobb fajta csapággyal is megtehetem ezt mert azoknak ugye nullásnak kell lenniük,hát nem,mértem új német és szlovák csapágyat de 3-4 századdal alatta volt,ugyan ezt mérte a tolómérőm is,ezek szerint ennyi van a csapágyban.
Valakinek valami jó ötlete az ellenőrzésre?
Tudom vannak ezzel foglalkozó cégek is és ha volna egy mérőhasáb készlet akkor azzal is megtehetném de nincs.

KoLa

Hidd el inkább azt, amit mutat a mikró!
Vagy! ha elárulod a másik kettő méréstartományát akkor esetleg van ötlete itt sokunknak!

jani300

4 század ?[#csodalk]
Túlszoríthattad azt a mikrót :)