Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

n9ugdfyrv

Na az jo, en sem feltetleb akarnam osszefurkalni, ha nem muszaly. Ha veletlen nem loki/tolja le az ember menetvagas kozben akkor jo lehet igy is! Funkcionalisan sikerult leprobalnod?

B.Zoltán

Meg volt a főpróba nagyon szuper sokkal elegánsabb és kellemesebb vele dolgozni mint a régivel volt.

n9ugdfyrv

B.Zoltán

Készűl a fogaskereked.

n9ugdfyrv

[#eljen] [#eljen]

J-Steel

Ma vettem egy széles forgácsolókést az esztergámhoz, mert a könyvben olvastam, hogy ilyen is van.
 A kérdésem az, hogy a homlokélő és oldalélű forgácsolókéshez képest mennyiben más a felület amit ad. Mikor használjuk? Erről sajnos egyik könyv sem írt.

Csuhás

Nem nagyon használjuk. Persze jó lehet ha egy beszúrás egy fogásból elkészülhet vele, vagy ha rövid kúpot akarunk esztergálni. Vagy alakkést köszörülünk belőle. De inkább alura rézre műanyagra, mert acélhoz a széles él már emberes esztergát kíván.

jani300

Emlékeim szerint kis fordulaton , simításra lehet széles kést használni . Még .
Gondolom ceruzahegyezőn ez nem fog működni .
De manapság a jobb késanyagok , nagyobb forgácsolási sebességet engedő lapkák használatával  ez háttérbe kerülhetett .

ysc3kmx9v

A széles beszúrókést hobbi esztergálás szintjén, ritkán használják. A termelő beszúró automaták szerszáma ,ez a fajta kés.Nem ritka a 10-15mm , vagy még ennél is szélesebb kések használata. Előnyének mondható,egy időben több beszúró művelet készíthető/ több keresztszán indulhat akár egy időben/ és ezért termelékenyebb mintha hosszesztergálást folytatnánk rövid csapos alkatrészek esetében.A jól élezett szerszámmal, tiszta anyagon,jobb felületet lehet elérni, mint hossz esztergálással.

fakukac

KoLa

Nem kell emberes eszterga!Régebben vagy 30 éve, kitaláltam hogy egy csavarral alá kell támasztani és előfeszíteni a széles beszúrókést, a keresztszánhoz képest.
A gép revolvereszterga, talán Trix vagy mi volt a márkája, és ugye patronos befogás!
Az anyag automata acél, átmérő 8-as, a beszúrás szélessége 26mm! a beszúrás utáni átmérő 5mm, tök fényes felület, aztán a beszúrt 5mm-es átmérő közepén leszúrás, így keletkezett egy távtartó a nyaknyújtó készülékhez annó!
GySGy.

jani300

Trix , a múlt héten adtam le a méhbe ...
Annyit cseszegettek vele az adok veszekben , meguntam .
A következő lehet az E1n cuccok lesznek ...

KoLa

Ha tudtam volna megveszem!
Minden porcikáját kiismertem annó! úgy gyári kivitelben elég rossz volt, de néhány módosítás után már használhatóvá vált!
Az E1N- cuccokról vannak képek?

jani300

Hiányos főorsóház  , lakatszekrény , vannak képek , a gépemen .

jani300

A többi másik gépen van .
A Trix is hiányos volt eléggé .