Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Varga László

Kenődős alukra ott a gyémántlapka.

Varga László

Nagyon éles késsel és kenve ,mert rá di-fundál a keményfémre.
Szegnyeregből ha a furatba tolsz egy csapágyat és arra szúrsz le(torony revolvernél mondjuk nincs szegnyereg)de érted .

Varga László

Vagy furatból szúrj kifele.

Motoros

A patron felölit nyomja be, a leesővel nincsen gond.
De kitaláltam a "kétfarkú" leszúrókést, talán megoldja.
Csak nehéz megköszörülni, hogy ne legyen 1 mm-nél szélesebb.

Motoros

"rá difundál a keményfémre"
az baj lenne mert a keményfémet tudom könnyebben megköszörülni olyanra mint akarom. Kenni-kenegetni semmiképpen nem fogom mert akkor nem lehet otthagyni.

Motoros

Á már értem mire gondolsz. Sajnos ez itt nem megy, 4 mm a furat, meg ez egy tömegcikk nem is férne az időbe.

m6j2vsrdz

Már el is vitték. Január elején még 265 000 volt, mára 310 000.

Van némi sajátossága, keresztszán nóniusz osztása sugárra skálázott. Ha fogsz egytizedet, az átmérőben kettő lesz, csak győzzön számolni a kici kínai...

m6j2vsrdz

Alu anyagminőségek.
Félkemény vagy kemény anyagként kérem az eladótól - ez aztán egzakt meghatározás volt [#csodalk]

ysc3kmx9v

Az egyik munkám nekem is 6 mm belső méretű ko33 cső, A leszúrókés gyorsacél, 1,3 mm a kiinduló kés szélesség, élezés miatt később szűkebb lesz. A kés enyhén ferde élű, hogy a leeső darabon ne hagyjon maradékot. A patron mellett akkor nem gyűri be a sorját, ha a kés nagyon éles, és a ferde kés élt is eltalálom.Amikor a ferdeség kicsi a leeső darabon marad anyag, a ferdeség nagy a patron felől sorjáz. A külső sorjázást egy kis gömbölyű reszelővel végzem, egyik kezemmel leszúrás közben mind két élt egyszerre. A belső éleket második műveletben, egy háromélű forgó sorjázóval kézből.

KoLa

Régen, amikor még revolvereken dógoztunk...
20x1,5-ös alucsövet kellett db-olni egyik végén kivül-belül sarokletöréssel!
Fellazítottam a keresztszánt, és tettem alá lemezcsíkokat hogy a magasságnövekedés miatt szögbe lehessen fordítani pár fokot, a rapid leszúrókésnek volt egy kis 'szakálla' fordított irányú éllel mivel a központon túl kellett neki dolgozni és forgásirányt nem váltunk.
Amikor leszúrtam a csövet tovább toltam és így bement a cső belsejébe és a kis pótél letörte a belső sarkot ütközőre tolva, ezzel egy időben a leszúrókés él mögötti 45fokos pedig, letörte a külső sarkot.
De úgy tudom Te cnc-sítetted a revolvered azzal még könnyebb, csak lassabb![#vigyor3]

Motoros

A csövet le kell törni (45 x 06) de ezt megoldja nekem -elejét végét-a hátsó késtartóba betett 90 fokos fordított kés.
A leeső darab az rendben is van a ferde laszúró miatt, de a patron felölin még dolgozok.  Igen kritikus az élezésre..mint írod Te is.

Motoros

A rajz szerint nekem belül nincsen sarokletörés, ez könnyebbség.
Amit írsz az elég trükkös, elolvastam többször is.. ötletes, megjegyzem.
4 tengelyt tudok mozgatni. 1 motor: keresztszán hátsó késtartóval tehát két késállással.
2. motor:revolverfej Z irányú mozgatása  
3. motor. revolverfejen egy kis szán ami X be mozog, ebbe akár 6 drb kis kés is berakható.
4. tengely: behajtható kis szán az ütközőnek vagy egy beszúró késnek.

svejk

Láthattuk már ezt a gépedet itt a fórumon?

Motoros

Nem. Nem is egy nagy durranás, amolyan kényszerberhelmény.

svejk

No... muti-muti!