Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Motoros

Egy időben vadásztam a Trix-re mert nagyon ügyesnek tartom, de aztán a Tos R16 lett a vége ami hasonló csak nagyobb helyet foglal. Egy műszerésznél láttam 2 drb Trix-et napi használatba, nem adná semmiért, mindene megvan hozzá,  kis és közepes szériákhoz nagyon jó. A patronja a KART ami szintén profi automata ..más mint az egyetemes padokhoz való.. 5 tizedenként emelkedő sorozat azt hiszem 25-ig nagy szögletes fadobozban.

jani300

Egy ferde ágyas Tost a szomszédom vitt a méhbe .
Az is kapott itt a fórumon ... Régebben .
Láttam utánfutón , akkor jöttem rá hogy Ő hirdeti .
Le ecsetes felújítozták :) Most hogy okkal vagy ok nélkül nem nyilatkozom , mi jóban vagyunk ...
Ezt az ecsetes dolgot rám ,legalább nem lehet mondani  .... :) Az a biztonsági rövidkúpos főorsó végződése volt .
Meg nem akartam kunyizni , nem egy olcsó Feri :)

J-Steel

Esztergáltak nekem egy M10x1-es menetet egy csapra.
A bolti normál szélességű olcsó anya nem megy rá, össze vissza szalad. Egy jobb minőségű 5mm széles anya viszont igen.
 A menet nem elég hosszú, ezért bővíteni kell. Azt mondta az esztergályos, hogy menetmetszővel tudok tovább menetet vágni rajta. Meg is vettem 2500Ft-ért a 10x1-es metszőt (1db-os), de a meglévő menetre nem tudom rátekerni, már az elején szorul.
 Attól félek, hogy ha tovább tekerném tönkre teszem a menetet, és lógni fog rajta az anya. Lehet, hogy a metsző bóvli?
 Kinek milyen tapasztalata van?

István83

Tekerd rá egy másik  10-es anyagra ,és próbáld rá az anyát.
Így kiderül mi a rossz.

Motoros

A ferde ágyas TOS amolyan spéci egyetemes pad, ha jól tudom.
A TOS R16 meg egy klasszikus manuális vagy hagyományos toronyrevolver, pont olyan mint a TRIX csak csinos két lába van [#schmoll2]
Annyit huzogattam már, hogy meguntam és CNC-sítettem.
Ma is egész nap azt berhelem mert rendeltek valamiből 5000 egyformát, egy kenődős rossz alucső és benyomja a sorját leszúráskor, de kitalálok valamit, hogy ne kelljen még egyszer kézbevenni.

J-Steel

Olyan kérdés jutott eszembe, hogy a színesfém boltokban kapható alu rúd 1,5% szilicium és 1,5 magnézum összetevőt tartalmaz. (Ez állt a gyártói műbizonylatban)
 Alapvetően elég puha, esztergáláskor folyamatos forgácsot ad.
 Ismerősöm említette nekem, hogy találkozott olyan alu anyaggal ami kemény és töredezett forgácsot ad. Neki azzal jó volt dolgozni. Valaki találkozott már ilyennel? Ha igen akkor hol, tud-e valamit az összetételéről és milyenek a forgácsolási tapasztalatok?

jani300

Toronyrevolver volt az is .
E1N ,E2N hez hasonló méretben .
Bosszankodtam valamin akkor pont ,csak azért írtam .
De volt itt szó arról a gépről tényleg , több mint egy éve . Biztos vagyok benne hogy megoldod azt a leszúrást ![#integet2]

Csuhás

Nem lehet egy dugót betolni a leszúrás idejére a szegnyereg irányából?

ysc3kmx9v

Hollandi anyákat kellett készíteni CNC esztergán, hogy a leszúrás után a furatél ne legyen sorjás, lett készítve egy belső beszúrás a leszúrás vonalában.Rövidebb cső leszúrásakor alkalmazható lenne ez a módszer.

Motoros

Azt akkor nem ismerem.
 Ezt a ferdeágyas egyetemes műszerész padot a Gál Úrnál láttam Halásztelken. Nagy spiller az öreg, kár hogy nem netezik. Tisztelője a régi hagyományos gépeknek. (mint mi) E3N-et példásan felújított..öröm volt ránézni.
Egy letűnőben lévő világ. Egy látogatást megér, jót lehet vele dumálni.

Motoros

Ezen gondolkodok még, ez is lehet megoldás. Az is a baj még, hogy a külső átmérőhöz nem fut a belső..de nagyon nem. Szemmel láthatóan.
 Ez valami csőhúzási hiba még ráadásnak.[#confused]

szf

Hol laksz?Adatlap! Könnyebb volna üzletet ajànlani

KoLa

A leszúrás melyik oldalán marad a sorja?

J-Steel

Ki volt töltve, csak nem volt beikszelve.