Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

p6j5s3k64

Engem kifejezetten érdekelne ez a nem mai vesőfej .Felfogófuratoknak a távjai érdekelnenek . Koszonom .:)

ypcjgjbma

Megvan mindene, csak kitakarítottam és közben jött az ötlet, hogy megkérdezem mit szerelgetek. Csak a tekerő nincs meg hozzá. Holnap csinálok több képet.
"patriksolyom" nekem címezted a kérdést? Ha igen akkor azt is lemérem.

p6j5s3k64

n9ugdfyrv

Nem az enyém, de hátha érdekel valakit:

http://www.jofogas.hu/pest/Eszterga_tokmany_80_4_TOS_45433322.htm?first=1" TARGET=_fnew>TOS 80/4-es tokmány!

morfeus

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,a napokban a 3 pofás(125mm-es)tokmányom ütését szerettem volna minimalizálni ami ha kb:0.02-0.03 körül lenne az jó szerintem!
De nálam (még ha fel is kell szabályozni a pofákat majd) 0.15mm az ütés!
Ez sok nagyon,eljutottam oda,hogy a tárcsa a főorsó illesztő felületèn(ami nem kúpos sima egyenes átmérőjű) érezhetően lötyög!
Lehet e a tárcsát perselyezni vagy új tárcsát kell csinálnom!
Előre is köszönöm a hasznos tanácsokat és a segítséget!

Csuhás

Bővítsd fel a kúp helyét, ragassz vagy sajtolj bele egy perselyt, esztergáld méretre, és használd.

morfeus

Erre gondoltam(csak elötte megkérdezem,hogy lehet e) de nem kúpos az illesztés hanem sima egyenes átmérőjű!

Csuhás

A persely sima hengeres felülettel menjen a tárcsába, szorosan, esetleg ragasztóval erősítve. A persely legalább 3..4mm falvastagságú legyen. A besajtolás után kell kiesztergálni a főorsó kúpjának megfelelően. Ez nagyjából azt jelent hogy a kúpra kézzel majdnem feltolható legyen a tárcsa és az utolsó kb 0.5-0.8 mm csavarral legyen felhúzható

morfeus

Akkor újra leírom,hogy a főorsóm nem kúpos illesztésű felületű!
Hanem sima átmérő!

ysc3kmx9v

A főorsó biztosan menetes végű, és van még egy illesztő felület is. Az illesztő felület,és a tokmány hátlapnak jól kell illeszkedni, ezt akár lehet perselyezni is. Szerintem, ha nem illeszkedik rendesen, nagy baj akkor sincs, ha mindig azonos erővel szorul fel a főorsóra a hátlap, A hiba akkor szokott bekövetkezni, amikor a tokmányt illesztik, az olyan legyen, hogy a tokmány csavar nélkül is megálljon.

Csuhás

Bocsi akkor félreértettem, mert azt hittem a tárcsád furata nem kúpos. Esetleg mutatnál egy képet az orsóvégről? ( Magam feltehetőleg gátlástalanul átalakítanám rövid kúposra ha az megoldható. )

0ix4d9bfz

Semmi esetre nem vésőfej.Valamilyen darabológép esetleg (faipari)? Vezetőlécet állító szerkezet amin a fokot perc pontossággal lehet állítani, a vastagságot a fogasléc segítségével ami (nem nagyon látszik)beállít, rögzít, a csúszórész végére van rögzítve a vezetőléc.Ha mégsem akkor akkor a Challenger valamilyen visszahulló alkatrésze ami szigorúan titkos technológiát rejt ne nagyon piszkáld.  

morfeus

Holnap csinálok képeket!
Hidd el nem menetes a főorsó tokmány felöli vége!