Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

szabo janko

Egyszerű: nem jobbról (a szegnyereg felől)vágod hanem a főorsó felől balról, természetesen az előtolás irányát kell megfordítani. Általában van erre lehetőség a gépeken.

n9ugdfyrv

Nekem nincs, ezért kérdeztem! :)

n9ugdfyrv

Köszi, akkor csak egy ilyet kell majd csinálnom a dologhoz - de akkor majd csak akkor, ha megkívánja valamilyen alkatrész... :)

ysc3kmx9v

Amikor a gép csak a tokmány felé képes menetet vágni, akkor is lehet bal menetet készíteni.A késtartóban a kést fejtetőre kell fogni a gépet hátra felé kapcsolni, vagy a hátsó késtartóban, nem fejetőre fogni a kést.

VighLajos

Lehet, hogy én vagyok a béna felfogású.
Az én esztergám olyan, hogy ha hátrafelé kapcsoljuk, akkor a kés távolodik a tokmánytól, és a tokmány "felfelé" forog.
Ebből nem lesz balmenet.
Csak az egyiket kellene megváltoztatni, ehhez kell a közbenső fogaskerék.

fakukac

Az én gépemen nem csak a főorsó forgásirányát, de az előtolás irányát is meg lehet változtatni.

ysc3kmx9v

Elnézést kell kérnem mindenkitől, jobb menet fog kikerekedni mind két esetben, csak az mozgás irény változik meg.

jani300

Az én esztergámon kevesebb sebesség van hátra mint előre :)
Pisti tudja mit ír !
Annyit tennék hozzá hogy a késtartóba fordítva fogott kést , visszafele forgatva a főorsót a kezdők kerüljék inkább . Felszakadhat a késszán , lecsavarodhat a tokmány .

ysc3kmx9v

Sajnos a 36507 hozzászólásomban melléfogtam.

jani300

Ezt nem értem !
Arról írtál hogy a tokmány fele haladva hogy lehet bal menetet vágni .
Az egyértelmű hogy fordítani kel a vezérorsó forgását a főorsóhoz képest .
Már egy facsavaron próbálgatom a körmömmel , de szerintem akkor is jól írtad :)

ysc3kmx9v

A probléma ott van, amikor nem tudja megváltoztatni a fő illetve vezérorsó összhangját. Amit leírtam a fordított késsel valóban működik, csak oda is irányt kell váltani a vezérorsónál, amit Durkonorbi a gépjén nem tud.

n9ugdfyrv

Így igaz, én nem tudom alapból - köszönöm mindenkinek az infokat! :)

jani300

Értem mindenki hozzászólását .
De azt nem írtad hogy nem kell megváltoztatni a vezérorsó forgását :) És azt hittem © szabo jankó írására válaszoltál .
Nem hagyhatom hogy a kevés ember egyike ,akinek tisztelem a tudását , "vigye a balhét " :)[#wave]
Főként hogy itt minden leírt szóra figyelni kell , és a szó szoros értelmezésében nem történt tévedés :)

vshw5t7at

Szia!

Sikerült nekem megnézni a vezérlő magyar nyelvű leírását?

Peppe51

Ilyen tokmánypofákat keresek (TOS 200/3, 160/3, öröklött).
http://kep.psharing.com/853543.jpg" border=0>