Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Peppe51

Ilyen tokmánypofákat keresek (TOS 200/3, 160/3, öröklött).  
Lemaradt: 160/3nál p=6

ekpyb096i

Szia!

U10M van csak magyar nyelvű, erre emlékeztem. Ez az U10 vezérlő marógépre szánt változatához van.Sok minden egyezhet, de sajnos tapasztalatból tudom mondani, hogy sok mindenben más. Ha gondolod, akkor valahogy kifényképezgetem vagy szerzek szkennert és elkezdem beolvasni.

Norbert

n9ugdfyrv

Szia,
Ma mar nem, de holnap megmerem Neked, van-e! Apropo, van egy szett 4 pofas, -  80as sot inkabb azalatti tokmanyba valo- zsír uj pofaszett... Hatha van valaki akinek van ilyen kis tokmanya es erdekli... Ha erdekes lehet valakinek irjon, megnezem/merem oket!

Sanyi Bá

Tos 80-as fordított pofa érdekel, holnap írom a méretét.

Sz.József

Engem meg TOS80-as 4 pofásba "sima" pofa érdekelne...

fakukac

n9ugdfyrv

Megnézem a kicsiket - de az én 80-as 3 pofás tokmányomban szemre nagyobbak a pofák... mérek, az a biztos, és beírom majd holnap ide!

n9ugdfyrv

Uh, ez de kemény! :)

fakukac

Fűri Zoltánnak hívják, nagyon korrekt srác!
Irdatlan mennyiségű gépalkatrésze van!
Tokmányok, tartozékok, alkatrészek!

n9ugdfyrv

Az látszik, hogy nem kis készlete van! :) Lehet kérdezek tőle majd akkor én is, mert nekem meg van egy régebbi 4 pofás talán 100-120-as tokmány, ami 2 diós, de az egyik hiányzik... így is használható, de mégsem az igazi így... :)

fakukac

Tokmánya is van vagy 200db... [#merges2]

hfne0v6p7

Ha tényleg korrekt az szuper, mert engem is érdekelne tokmánypofa.
Azért hangsúlyoztam a korrektséget, mert nemrég vettem egy használt 200/3-as tokmányt a szerszámpiacról (egyébként több helyen is hirdették) 20000 magyar forintért.
Állítólag a tokmány jó használható pofák még szabályozva sem voltak, igaz egy dió volt cserélve de minden faxa.
Igaz nekem a tokmányhátlapon a tehermentesítő mérete nagyobb volt mint a tokmányon gondoltam azt hozzá méretezem és kész.
Még egy pár kérdés email váltások, és belementem.
Na innentől jött a feketeleves.
Azt elfelejtették közölni (vagy csak tudatlanság[#ijedt] hogy a tokmány hátulja meg van ütve.
Gondolom nagyon passzos volt a tokmányhátlapra esetleg felrakáskor forgács vagy bármi más került közzé, a csavarokkal felhúzatták de lefelé már nem akart jönni a kis szemét.
Na akkor elő a hidegvágó + a kalapács és verjük közzé.[#falbav]
A lényeg a tokmány hátsó része megzömült és ez szépen ki is tart.
Ezt nem nagy művészet felhúzni egy másik gépen, de megsérülhetett a tehermentesítő is.
A hátlapomat meg már felhúztam arra a méretre, és ha most még azt is szabályozni kell akkor csinálhatok rá gyűrűt + ragasztás stb, stb,
Annyi nyűg volt már vele hogy elment a kedvem az egésztől.
Ezek után én úgy vagyok vele, hogy használtat csak biztos helyről, legyen az ismerős vagy sokan ajánlják vagy akinek már van "neve" a szakmában, és nem az a cél hogy pár ezresért bepalizzon.
ui: más is járt már hasonlóan vagy én voltam balfék?

vshw5t7at

Szia!

Nagy segítség lenne az is nekem! Ha kell tudok e-mail címet vagy bármilyen elérhetőséget küldeni amire tudom fogadni. Előre is köszönöm a segítséget!

fakukac

Ő nem ilyen!
Korrekt, és segítőkész!

A fórumról már többen meg fordultak tudomásom szerint nála, és visszatérő vendégei vagyunk... [#smile]

empé13

Nagyon rendes srác!