Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

n9ugdfyrv

Viszont találtam én is, ez is jó:

http://www.duncanamps.com/metal/software.php" TARGET=_fnew>Kalkulátorok

n9ugdfyrv

Bocs, hogy sokat kérdezek, de így tanul az ember... :)

Szóval a cserekerekeim 9 mm furattal rendelkeznek, de nincs bennük horony ékes elfordulás elleni rögzítéshez. Hogyan lehet/tudom őket rögzíteni így? Van erre egyszerűbb lehetőség, mint pl. hornyot marni bele, furatot készíteni stb?

7cim5mm0

Ez többet árt a gépnek, mint amennyit használ.
De ha tönkre akarod tenni a gépet, akkor jó megoldás... Több helyen hallottam már ilyeneket, a hideg kiráz tőle mindig. :)

n9ugdfyrv

Csuhás

Pass, a két szélső keréknél nem úszod meg a reteszhorony vésést/reszelést. ( Egy egy keréknél akár a hossz szánnal is elvégezheted ) A közbülső kerekeknél nem kell retesz hiszen azok szabadon forognak.

n9ugdfyrv

Koszi - akkor beizzitom a kis piccolo harantgyalut kezi elotolassal... ;)

n9ugdfyrv

Csuhás,
jól láttam ugye, hogy a KES-100 DAVID eszterga gépkönyve nincs meg a gyűjteményedben? Ha gondolod, bescannelem, és elküldöm neked!  

A fogaskerekekre visszatérve; ahogy átszámolgattam az a szett ami nálam van, alkalmas a nekem szükséges (0,5-3) metrikus menetekre, és (kb. 0,01% körüli számolt)hibával a colosokra is... hacsak nem lesz meglepően alacsony áron a powerbeltes műanyag/fém szett, akkor ebből lesz megoldva... kicsit alakítani kell rajta, mert az egyiknek nagyobb a furata mint a többinek, egynek pedig a szélessége (agy?) min kétszer akkora. Az egyedüli ami miatt picit aggódom, hogy érzésre valami komolyabb acélból vannak...

Csuhás

Köszi a könyvet! Biztos akad David használó aki majd örömmel letölti.  
Ami cserekereket eddig láttam egyik sem volt hőkezelve. A legtöbb öntött vas volt, vagy vas betétes műanyag. A pótkereket én aluból készítettem az amu-hoz.

n9ugdfyrv

Akkor ez is szerintem öntöttvas lesz... ridegen kopog... a kis hántolóval ha nekimegyek, sima HSS késsel tolhatom neki, ugye? 4*4-es mehet neki, vagy kisebbet kellene?

Révész Richárd

Szia!
Ha ideírod, hogy milyen fogszámú kerekek kellenek akkor mellé írom a poweres árát.

Csuhás

Ezt nem értem. Gondolom le akarod esztergálni vékonyabbra a kereket. Sima hss késsel meg tudod csinálni. A 4*4-nél mire gondolsz? Kés méretre? Ha igen akkor ilyen kést fúrórudakhoz szoktuk betétkésnek használni. Egy kis műszerész gépen 8*8 -tól kezdve a gép befogási határáig mindent használunk. A vastagabb előnyösebb mert kevésbé rezeg, cserébe többet kell belőle köszörülni.

n9ugdfyrv

Szia,

nagyon rendes vagy, igazán köszönöm. Ha nem túl nagyon nagy kérés, kérlek írd meg nekem fémre (a keskeny kivitelre) és műanyagra is! Nagyon köszönöm!

Modul:   1,5

Szükséges darabszám/Fogszám

1db   16
1db   18
1db   20
1db   22
1db   24
1db   28
1db   35
2db   40
1db   50
1db   63
1db   70
1db   76
2db   80
1db   90

Nem feltétlen kell majd mind, de így adja ki a gépkönyv listája!

n9ugdfyrv

Bocs, félreérthetően írtam: a 4*4 né a reteszre gondoltam!

Csuhás

Ez esetben még a kerék közepének kifúrása előtt fúrd át a kereket egy négyes fúróval a retesz helyén. Így ha elkészül akkor már csak a félkörből kell sarkosra vésni a retesz helyét.

n9ugdfyrv

Köszönöm, ez jó ötlet, eszembe nem jutott volna... :)