Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

n9ugdfyrv

Köszönöm!  
Illetve ahogy láttam google-ban rákeresve az EN1-hez is írtak olyat mint a lista utolsó tagja (persze ki tudja, jól tájékozott volt-e a hirdető)... megpróbálok ránézni akkor gépkönyvekre, melyik mit ír... illetve rákérdezek a powerbeltnél, hogy mennyibe kerülnének a "gyári utánpótlás" kerekek...

gab27

Sziasztok,

ismét felteszem a kérdést, hátha tud valaki segíteni: ISO C rögzítési módú (leszorító körmös) késben használható-e olyan lapka, aminek a geometriája a késnek megfelelő, de valamelyik lyukkal rögzülő megoldáshoz (billenő könyökös, -csapos, csavaros, kombinált) készült?  

Háromszög lapkáról van szó és nem nagyon találok megfelelőt.

Köszönöm.

gab27

Az is tökéletes lenne, ha (akár jelentősen) redukált forgácsolóerővel tudnám így használni.

nvnshmpmn

Lehet, hogy rosszul írtam és az E1N-nek egyes a mosulja.
Ha tudsz készen venni fogaskerekeket, szerintem az a legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás.

ywathzay

Ha a körömmel le tudod szorítani, miért ne?

svager

Miért nem probálod ki?
Esztergálsz egy kis "pöcköt" a lapka közepébe azt hajrá.

n9ugdfyrv

Igen, a kérdés, mennyibe lesz! :) Közben néztem, az EMU 200-ast találtam meg, ott a váltókerék modul 1,25 a gépkönyv szerint... na mindegy, lehet ezeket a fémeket eladom, és azt a pénzt meg beleteszem a bolti új szettbe...

svejk

Mindent lehet, ami nem tilos.  
Hobby-ban meg pláne. :)

svejk

Lehet, de a 160-asé biztos 1 modulos, viszont nem lehet azé mert ott nem volt 127-es kerék, csak közelítőleg tudta a "-os meneteket.

Csuhás

Az EMU 200 biztosan 1.25. Készítettem hozzá cserekereket mert volt törött ( műanyag ) kerék a készletében.

ekpyb096i

Szia!

Tegnap csak reggel voltam bent a cégnél így nem tudtam megnézni, de hétfőn pótolom. Emlékeztetőbe is beírtam. Ne haragudj, sajnos nem tudtam előre.

n9ugdfyrv

Srácok,  

kérlek segítsetek nekem kicsit... jól gondolom, hogy ha a meglévő kerekekkel akarok számolni, hogy milyen metrikus előtolásokra/lehajtásokra elegendőek, akkor 3 kerekes lehajtásnál ezt a hányadost kell néznem: (z1/z2) * (z2/z3) azaz ha találok két olyan fogaskereket, melynek a hányadosa a metrikus pl 1 - 1,25 - 1,5 - 1,75 - 2 értéket adja, és egy harmadikkal úgy át tudom hajtani, hogy mechanikailag elférjen minden (pl. 36 / 48  fogas kerék áthajtva egy megfelelő átmérővel az 0,75) akkor jó helyen kapirgálok?

(bocs ha buta a kérdés, de nem szakmám, csak hobbyként farigcsálok... :) )

VighLajos

http://varmintal.com/alath.htm" TARGET=_fnew>Cserekerék számítás
A lapon lefelé haladva ott egy "gears.zip"
Telepíteni kell, meg kell adni a cserekerék készletet, meg hogy mit akarunk. Kiszámolja, melyik fogaskereket hová kell rakni, és milyen hibával készíti el a menetet.

n9ugdfyrv

Köszönöm, nézem! Amúgy a gondolatmenet helyes?

n9ugdfyrv

Megnéztem, köszi! Egy dolgot nem tudtam benne állítani/nézni, lehet csak nem látom át eléggé: 4 kerékre számol, és 1,5ös emelkedésre. Utóbbit sem tudtam átállítani és hogy nem számoljon csak 2 vagy 3 kerékre...