Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

40-716.-
48-939.-
63-1397.-

+áfa, és csak agyas kivitelben van.

n9ugdfyrv

Nagyon köszi! Ez jó - ezeket beszerezve metrikusra már nagyon jó leszek! Az agyat majd lehúzom róluk! Te amúgy náluk dolgozol, vagy "csak" van árlistád?

Révész Richárd

Szoktam ott vásárolni, így van céges regisztrációm.

n9ugdfyrv

Aha, ok! :)  
Raktárkészletük úgy általában szokott lenni mindenből (illetve ami most engem érdekel a lenti 3 tétel.. :) )?

svejk

Én azért még azt hozzátenném, hogy nem árt ha a dugó is olyan anyagból van mint a kerékagy.
Öntvénykerék, acél dugó, 4-es fúró kombinációjából nem sok jó sül ki.

Révész Richárd

Jelenleg van mindegyikből.

n9ugdfyrv

Éppen ezen gondolkoztam, hogy ha más lesz az anyagminőség, akkor nem-e indul meg a puhább irányba a fúrószár... öntvény dugót (vagy annak való anyagot) nem biztos, hogy találok, nem tudom, mi jöhet még szóba...

n9ugdfyrv

Köszönöm! Akkor a hét elején beugrom hozzájuk!

hostya

Ez bizony így igaz...! [#eljen]
Köszönöm a kiigazítást.

Révész Richárd

Azért előtte hívd fel őket, mert lehet, hogy magasabb árat fogsz kapni magánszemélyként.

n9ugdfyrv

Ok, rendben! Ha nem nagy a difi, akkor nem gond, ha érdemi, lehet megkérlek, hozz el nekem, ha jársz arra úgyis, és majd átveszem tőled! :) Persze ez csak vicc, csak nem mondanak dupla árat! :)

hostya

Ha (szürke)öntvény kerékbe kell a dugó, akkor önvény híjján megfelel valamilyen Pb(ólom)ötvözésű automata acél ( 9S20...9SPb28) vagy szóba jöhet még a sárgaréz is..

Az, hogy esetleg megindul a "puhább irányba a fúró", az nem tragédia, hiszen a fúrás után úgy is reszeléssel, véséssel kell kialakítani a pontos reteszhornyot..

dosalaszlo

Véleményeket szeretnék kérni.
Van egy EMU-160-ashoz hasonló de annál kisebb könnyebb, Fehérváron készült műszerész eszterga.
Menetvágáskor hajlamos beremegni. A főorsót tudásunk és az itt ajánlottak szerint beállítottuk.
Ha közvetlen a gép és a szekrénye közé vágnék egy 50 mm vastag lemezt ami kb. 120 kg-ot nyom (mint az gép) az segíthetne a vibráció elnyelésében??
Üdv
Dósa László

n9ugdfyrv

Sárgaréz van itthon (és elérhető felénk is), az jó lehet... én nem is csak attól tartok, hogy félremegy picit, hanem elkezd pattogni, élszalag töredezni stb...

btgea4nd6

Üdv, segítséget szeretnék kérni, a gépembe eltört egy fogaskerék, van valaki aki tudna gyártani egy ferde fogazású M2-26 fogszám 60 mm átmérő, bakelit vagy bronz vagy ami van mindegy.
Sajnos félkészen nem találtam sehol.Köszönöm.