Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

fakukac

http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Eszterga_tokmany_pofak_43546233.htm" TARGET=_fnew>Tokmánypofák --------->

http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Eszterga_tokmany_pofak_43546720.htm" TARGET=_fnew>Meg itt is ------->

Hátha találtok olyat amit kerestek. [#awink]

000000000

Tiszteletem az Uraknak,
Van egy EAN170/1000-es esztergám, úgy jutottam hozzá hogy a meghajtása (ékszíjtárcsák) és a motor le volt cserélve.
Rászántam magam és elkezdtem vissza alakítani, mert úgy nem mertem használni az előtolást. Max 970-es gyári fordulat helyett kiszámolva kb. 3670-es volt a fordulat.
Szereztem gyári motort, tengelyt és ékszíjtárcsákat, de a faéket nem szeretném visrosszakni ékszíjfeszítés gyanánt, ami benne volt eddig.
Nagyon hálás lennék ha valaki akinek van EAN gépje le tudná fényképezni nekem, hogy gyárilag hogyan oldották meg az ékszíj feszítést.
Előre is köszönöm!
Üdv. Frigo

hfne0v6p7

Nagy valószínűséggel igazad van.
Kiórázni még nem volt időm mert nyakig vagyok egy másik gépben, de:
a váltó kivéve sebességből kézzel megforgatva nem tűnik szorosnak kb 2,5 fordulatot tesz meg, többször megpróbáltam hozzávetőlegesen ugyanakkora erővel megforgatni.
Azt viszont észrevettem hogy egy bizonyos pontnál nehezebb megindítani, de csak az indításnál érezhető egy minimálisan.
Ma 1500 as fordulatnál meg is szorult vissza is vettem a lendületből, előtte 1060-al dolgoztam kb 20 percet és azzal szépen ment.
Úgyhogy lazítani kell rajta ahogy mondtad.
Csak most azt nem tudom hogy vízszinteshez állítsam be  0,05 re mert akkor meg majd ki fog esni belőle.
Kösz a tanácsot [#worship]

ekpyb096i

Szia!

Hazahoztam a könyvet, nem túl vékony. Esténként szkennelem, türelmedet kérem. A többit majd magánban, emailen.

Csuhás

Ha nem szkenneled hanem fotózod akkor haladósabb a dolog.

085ctv6w0

Ha Csepelhez közel vagy tudok segíteni egy nagygépes szkennel kb. 2 perc.  

iy567t72g

Szia!
Ha esetleg adnál el belőle érdekelne.

ekpyb096i

Szolnok mellet lakok (Abony). :( Azért köszönöm a jó szándékot!

gaben

Szia Laci,

küldtem mélt a fórumon keresztül.
Ha nem kapnád meg a mai nap, lennél kedves rámírni? gabben76@gmail.com

előre is köszönöm, Gábor

ypcjgjbma

Szép napot. Esetleg valakinek szüksége lenne E2N-es géphez csapágykészletre, sikerült találni egy kapcsolatot találni ahol 28500 Ft-ét a gépkönyvben szereplő összes db megkapható. Akit érdekel írjon.

vshw5t7at

Szia!

Természetesen türelemmel várom és előre is köszönöm szépen!

n9ugdfyrv

Csuhás

Ez az emu 500 igazából egy emu 160. Nagyon picurka gép, nem csak kisebb hanem jóval egyszerűbb is mint a többi emu.

n9ugdfyrv

Akkor jól láttam, hogy nagyon pici! Gyanús is volt, mert rákerestem a 160-250-500 verziókra -  csak érdekességként - és valóban nem stimmelt szemre! Hiába na, a gyakorlott szem rögtön kiszúrja, amit az enyém csak megsejt ... :)

svejk

Ha nincs szétkopva jó vétel még ennyiért is
(bár a festés miatt gyanús)

Van két barátomnak is ilyen, semmi pénzért nem válnának meg tőle.