Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

OK! Emco kapcsolatom van azt is meg tudom kérdezni.

svejk

Persze először még szerezni kellene M10x1-es balos menetfúrót is, de hátha van Tomtoled-nek.

Csuhás

Nem lehet hogy csak az olcsó megoldás miatt készült ilyenre az orsó? Ha lecseréled akkor alighanem új nóniuszt is gyártani fogsz. Megfontolandó volna esetleg X*2 vagy X*3 balos trapézmenetet használni. Ehhez lehetne orsót anyát is kapni amit könnyebb volna átalakítani.

000000000

Sziasztok segítenétek kezdő Gépgyártástechnológiai technikus vagyok  olyan linket vagy Dokumentumot, PDF-et kérnék ahol szerszám választásról van szó!! köszönöm előre is :)  

üdv a fórumon!
az adatlapodat majd töltsd ki légyszives, hogy többet tudjunk rólad és jobban tudjunk segíteni

az egyik Modi

robroy007

Szia!
Üdv  csapatban!

elég tágra sikerült a kérésed, általánosan elmondható, hogy minden szerszám forgalmazó gyártó katalógusa tartalmazza amire szükséged van  
pl iscar, walter, nachreiner, werkö  
stb stb  
http://www.metalmix.hu/index.php?mod=sdoc&id=23" TARGET=_fnew>itt találsz párat ezek közül

a technikai paramétereket legalábbis

a konkrét feladathoz elengedhetetlen a  szakmai tudás amit csak a gép mellett szerzett tapasztalat meg az öregebb segítőkész szakiktól lehet megtanulni

000000000

Köszi!! Olyanra gondoltam http://www.sandvik.coromant.com/hu-hu/knowledge
 mint amilyen a Sandviknak van ez a e_learning programja amiben fémforgácsolási technológiákról van szó próbáltam regisztrálni is de nem sikerült meg lehet hogy nem is magyar nyelvtudásom nem a legkimagaslóbb képességem XD  ilyenre gondoltam.

svejk

Nem hinném, hiszen ha már gyártották mindegy milyenre csinálták volna.
Simán el tudom képzelni, hogy egyszerű trehányság bénázás műve.
Valaki megtervezte, aláíratták a pártitkárral a terveket aztán végigtolták a nemtörődöm termelésen.

Tudom hogy megbotránkoztató a mondatom, de én nem vagyok elájulva az 50-es évek magyar iparától. :(  
Persze biztos voltak kiugró tehetségek termékek, de nem ez volt jellemző. Ezeket aztán lehetett pénzhiányra, pártállásra, COCOM listára fogni.
Remélem nem sértettem meg senkit, a jelenlevők mindig kivételek.

designr

Most az EMCO a téma?Nem értem az 50-es évekbeli..párt titkáros hasonlatot.
Hasonló menetek finom műszerész esztergákon előfordulnak..

svejk

Nem, az hogy egy műszerészeszterga keresztszánjába gyárilag M10x1-es menetű orsót raktak és nem balost.

svejk

Hol lehet beszerezni TR2-es orsót?  
12 mm-es átmérő még biztos elférne.

designr

Értem már..a friss szerzeményhez..nem könnyű követni a sokszálas..topikokon átívelő történeteket..

vjanos

12x3-as balost tudok adni, ha azzal ki vagy segítve :)

svejk

Nem, azzal két fordulat és kimerül a munkatér. :))