Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Kicsikém hogy el van egy darab fával! ;)
https://www.youtube.com/watch?v=nrYV7n-kNvg&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>KHm

vjanos

000000000

Nagyon ügyes.[#eljen]  
Magasabb taposórács kéne!

keri

Tömítőfelületeket is ezzel javítja?
Oda szilikon tömítőpaszta való, vagy Heremetic ha már korhűek akarnak maradni.

Amúgy jó anyagnak tűnik. Nem drága. 2K autófestékhez hasonló ára van, az meg nagyon kiadós, és az Amazonon is 46$+ szállítás, úgyhogy meglepően keveset pakolt rá a kereskedő.

keri

[#eljen] Mit nem adtam volna, ha ennyi idősen odaengednek egy esztergához.
remélem azért a munkavédelmi oktatás meg volt...pl hogy forgó géphez legalább védőszemüvegben, és sapka v. hajhálóban közelítünk.

ywrxkjjky

Sziasztok!
Hozzájutottam egy házilag készitett kb. 70 kg-os mágnesasztalos,fazékköves sikköszörűhöz,de szinte semmit nem tudok a gépi köszörülésről,néhány alap infó/tanács jól jönne!

000000000

üdv mindenkinek !
Segítségeteket szeretném kérni,mivel szeretnék gyártani egy MŰKÖDÖ 70x220-mm es fahasító kúpot de paramétereim nincsenek.milyen a menet típusa,emelkedése,mélysége stb. egyfázisú villanymotor hajtaná. előre is köszi és szép estét mindenkinek.

000000000

Több ezer fajta külömböző méretűt találsz az interneten! Hogy melyik az etalon?  Mindenki a  
sajátját dícséri!

iy567t72g

Sziasztok!

Tudom ,nem esztergálás de mégis csak egy forgácsoló gép.:-)))
 Tanácsra lenne szükségem: :-)

Meg restauráltam az Strigon  MU 1000 villámelőtolást.

A kuplungkosárban kicseréltem az összes golyót, amennyire tudtam feszesre állítottam, hogy kézzel még eltudjam forgatni. Összerakás után nem mondom, hogy jobb volt mint lett, de nem az igazi.Szinte izomból kell nyomni a kart, hogy menjen. Lehetséges, hogy kopottak a lamellák és kellene bele  még egyet tenni?

Valaki biztos látott már ilyet, mert én most láttam először. :-)))

Minden tanácsot köszönök. :-)))

Szalai György

jani300

Lehet egy hülye kérdés ?
Az egyszerűbb miért pont 19,85 fok ?
A 20 fok túl bonyi ? :)  

Csuhás

Szvsz, legyártották, azután mértek, és így sikerült.

Szalai György

Talán a 70 alap és 200 magasság ezt határozza meg?

000000000

Az a 19,85 fok helyesen 19 fok 51'de lehet rosszul emlékszem.

ywathzay

Mert megrajzolta CAD programban, és ezt adta ki a rajz szerint. Ha megcsinálja 20 fokra, akkor lehet a hosszméret 198.3 mm lett volna, az meg hülyén néz ki a rajzon. Ha esze lett volna megrajzolja 20 fokra és a közel 200mm  egy kiadódó méret maradt volna.